Registracija Prijava preko FB
Vladan Sekilić prati sednicu Skupštune (foto: Đorđe Đoković)
Vladan Sekilić prati sednicu Skupštune (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2020, 11:02

Skupština pod budnim okom Sekule, čoveka zaduženog za Valjevo

č: | fb:

Sednicu Skupštine Valjeva i juče je budno pratio, ponešto "zanimljivo" snimao član Glavnog odbora SNS i direktor beogradske "Laste" Vladan Sekulić, za koga valjevski naprednjaci kažu da je "zadužen za Valjevo".

 

Upućeni objašnjavaju da je "Sekulin posao da prati, kontroliše i usmerava rad valjevske vlasti, ali i da prati ponašanje odbornika Srpske napredne stranke, naročito onih koji nisu na funkciji, i da o tome izveštava vrh stranke". Vladan Sekulić slovi i za "glavnog kadrovika u Valjevu".

 

Izaslanik SNS Vladan Sekulić je redovan gost na svakoj sednici Skupštine grada, prisustvovao je i konstitutivnoj na kojoj je izabrano novo valjevsko rukovodstvo, čiji je izbor pažljivo pratio, a govor gradonačelnika Lazara Gojkovića i snimao. Na pitanje koja je uloga Sekulića, odgovoreno nam je da je "u svojstvu gosta".

Vladan Sekulić snima govor Lazara Gojkovića

Vladan Sekulić snima govor Lazara Gojkovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sekulić je ponovo "u svojstvu gosta" bio na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta, ali niko od domaćina nije želeo da odgovori na pitanje kojim poslom.

 

Sednice Skupštine grada su javne i njima može da prisustvuje svako ko želi, ali gostovanje mora prijaviti predsedniku Skupštine. Snežana Rakić, predsednica valjevskog parlamenta kaže da se njoj niko nije obratio sa zahtevom da prisustvuje Skupštini niti se prijavio da će biti na sednici, što je u ovakvoj epidemiološkoj situaciji bilo obavezno.

 

Predlog šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića da se Skupštini obrati "sa par prigodnih reči i da odbornicima i gradu ukaže čast" direktor beogradske "Laste" Vladan Sekulić, vladajuća većina je ignorisala.

 

"Vidim da je u sali i direktor beogradske Laste Vladan Sekulić, što je izizetna čast. Predlažem da gospodina Sekulića zamolimo da nam se obarti jer verujem da ima šta da nam kaže s obzirom na to da je direktor Laste sa kojom Valjevo ima izuzetnu dugogodišnju poslovnu saradnju. Naročito jer je Grad zajedno sa Strelom, koju je preuzela Lasta, izgradio autobusku stanicu, još uvek nisu rešeni imovinsko pravni odnosi stare autobuske stanice, pritom je grad Valjevo jednim delom i vlasnik beogradske Laste. Gospodin Sekulić sigirno ima razlog zbog čega je danas u Valjevu na sednici. Nije prevalio put od Beograda i to u radno vremene, a direktor je javnog preduzeća, da bi slušao mene", rekao je Pavlović i predložio da se Skupština izjasni o tome da li će Sekulić dobiti reč da se obrati odbornicima.

 

Odbornici se nisu izjasnili o tom predlogu, Sekilić se nije obratio Skupštini, nastavio je da budno prati dešavanja, naročito govore pojedninih odbornika Srpske napredne stranke, koje "treba držati na oku".

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije 25.11.2020

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...