Vladan Sekilić prati sednicu Skupštune (foto: Đorđe Đoković)
Vladan Sekilić prati sednicu Skupštune (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2020, 11:02

Skupština pod budnim okom Sekule, čoveka zaduženog za Valjevo

č: | fb:

Sednicu Skupštine Valjeva i juče je budno pratio, ponešto "zanimljivo" snimao član Glavnog odbora SNS i direktor beogradske "Laste" Vladan Sekulić, za koga valjevski naprednjaci kažu da je "zadužen za Valjevo".

 

Upućeni objašnjavaju da je "Sekulin posao da prati, kontroliše i usmerava rad valjevske vlasti, ali i da prati ponašanje odbornika Srpske napredne stranke, naročito onih koji nisu na funkciji, i da o tome izveštava vrh stranke". Vladan Sekulić slovi i za "glavnog kadrovika u Valjevu".

 

Izaslanik SNS Vladan Sekulić je redovan gost na svakoj sednici Skupštine grada, prisustvovao je i konstitutivnoj na kojoj je izabrano novo valjevsko rukovodstvo, čiji je izbor pažljivo pratio, a govor gradonačelnika Lazara Gojkovića i snimao. Na pitanje koja je uloga Sekulića, odgovoreno nam je da je "u svojstvu gosta".

Vladan Sekulić snima govor Lazara Gojkovića

Vladan Sekulić snima govor Lazara Gojkovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sekulić je ponovo "u svojstvu gosta" bio na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta, ali niko od domaćina nije želeo da odgovori na pitanje kojim poslom.

 

Sednice Skupštine grada su javne i njima može da prisustvuje svako ko želi, ali gostovanje mora prijaviti predsedniku Skupštine. Snežana Rakić, predsednica valjevskog parlamenta kaže da se njoj niko nije obratio sa zahtevom da prisustvuje Skupštini niti se prijavio da će biti na sednici, što je u ovakvoj epidemiološkoj situaciji bilo obavezno.

 

Predlog šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića da se Skupštini obrati "sa par prigodnih reči i da odbornicima i gradu ukaže čast" direktor beogradske "Laste" Vladan Sekulić, vladajuća većina je ignorisala.

 

"Vidim da je u sali i direktor beogradske Laste Vladan Sekulić, što je izizetna čast. Predlažem da gospodina Sekulića zamolimo da nam se obarti jer verujem da ima šta da nam kaže s obzirom na to da je direktor Laste sa kojom Valjevo ima izuzetnu dugogodišnju poslovnu saradnju. Naročito jer je Grad zajedno sa Strelom, koju je preuzela Lasta, izgradio autobusku stanicu, još uvek nisu rešeni imovinsko pravni odnosi stare autobuske stanice, pritom je grad Valjevo jednim delom i vlasnik beogradske Laste. Gospodin Sekulić sigirno ima razlog zbog čega je danas u Valjevu na sednici. Nije prevalio put od Beograda i to u radno vremene, a direktor je javnog preduzeća, da bi slušao mene", rekao je Pavlović i predložio da se Skupština izjasni o tome da li će Sekulić dobiti reč da se obrati odbornicima.

 

Odbornici se nisu izjasnili o tom predlogu, Sekilić se nije obratio Skupštini, nastavio je da budno prati dešavanja, naročito govore pojedninih odbornika Srpske napredne stranke, koje "treba držati na oku".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 9 sati 22 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 9 sati 22 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara