Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.10.2020, 07:49

U Valjevu za 24 časa 39 novozaraženih koronom

č: | fb:

Valjevo iz dana u dan beleži sve više zaraženih virusom korona, a kako nam je rečeno u Zavodu za javno zdravlje sve je više i testiranih pacijenata u kovid ambulanti u Novom naselju.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. oktobra u Valjevu je još 39 osoba zaraženo koronavirusom.  U ostalim opštinama Kolubarskog okruga, Lajkovcu, Ubu, Mionici, Ljigu i Osečini nije bilo novozaraženih.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1949, u Valjevu 1425, Mionici 134, Lajkovcu 117, Ubu 114,  slede Ljig 88 i Osečina 71 oboleo od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 14 pacijenta iz Valjeva, tri iz Lajkovca i po jedan pacijent iz Mionice i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji 212 iz Valjeva, 18 iz Mionice, 13 iz Lajkovca, tri iz Uba i po jedan iz Osečine i Ljiga. Od početka epidemije izlečeno je 1626 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 27. oktobra, testirano je 145 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 42 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara