Registracija Prijava preko FB
Osnovci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Osnovci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.10.2020, 09:56

Korona u školama i firmama

č: | fb:

Među valjevskim osnovcima i srednjoškolcima ima pozitivnih na koronavirus, kao i među zaposlenima u nekoliko valjevskih firmi, ali taj broj ni približno nije onom koji se pominje u javnosti da ima preko stotinu obolelih radnika u "Krušiku" i da je zaraženo po nekoliko celih odeljenja u dve valjevske srednje škole.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, zaključno sa 27. oktobrom, virus korona je otkriven kod 23 dece, od čega kod šest učenika osnovne škole, a 17 kod srednjoškolaca.

 

Od sedam osnovnih škola pozitivni učenici na koronavirus su registrovani u tri i to u OŠ "Andra Savčić" - troje, dvoje u "Prvoj osnovnoj" i jedan učenik u OŠ "Milovan Glišić". Od šest srednjih škola, u tri je "ušla" korona, najviše zaraženih učenika je u Tehničkoj školi – 9, Valjevskoj gimnaziji – 5 i troje učenika u Medicinskoj školi.

 

U izolaciji je trenutno 40 učenika iz šest osnovnih škola i 51 srednjoškolac iz pet škola. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo u izolaciji je po jedno odeljenje iz Tehničke škole i iz Medicinske, koja su prešla na onlajn nastavu.

 

Prema informaciji iz Predškolske ustanove "Milica Nožica", jedno dete predškolskog uzrasta je pozitivno na koronavirus, i to iz porodičnog kontakta. Grupa u kojoj je zaraženo dete je u izolaciji kao i njihove dve vaspitačice. Od zaposlenih pozitivne su dve spremačice iz različitih objekata. 

 

Korona je "ušla" u četiri kompanije koje posluju u Valjevu. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, najviše zaraženih radnika je u "Krušiku" -14, osmoro zaposlenih u "Europromu", sedmoro u "Gorenju" i u kompaniji "Valy" jedan radnik je pozitivan na koronavirus. U izolaciji je 42 zaposlenih ove četiri kompanije, najviše radnika "Krušika" – 31, pokazuju podaci ZZJZ.

Aktuelno

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije Pre 19 sati 11 minuta

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...

Ispred kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje 24.11.2020

U Valjevu 161 novozaražena osoba

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 24. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivna još 161 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 229. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš 23.11.2020

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...