Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
29.10.2020, 07:56

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, u Ubu tri i u Lajkovcu je jedna novozaražena osoba.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1979, u Valjevu 1447, u Mionici 138, u Lajkovcu 118, u Ubu 117,  slede Ljig 88 i Osečina 71 oboleo od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 18 pacijenta iz Valjeva, tri iz Lajkovca i po jedan pacijent iz Mionice i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji je 230 iz Valjeva, 22 iz Mionice, 14 iz Lajkovca, šest iz Uba i po jedan iz Osečine i Ljiga. Od početka epidemije izlečeno je 1626 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 25. oktobra, testirano je 146 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
Ispred Kovid ambulante Doma zdravlja Pre 15 minuta

Lekar fizički napao i povredio tehničara

Ispred Doma zdravlja u Valjevu, koji je odnedavno pretvoren u Kovid ambulantu, lekar zaposlen u toj zdravstvenoj ustanovi napao je medicinskog tehničara kome je polomio nos.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...