Registracija Prijava preko FB
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2020, 07:55

Ugostitelji protiv ograničenja radnog vremena

č: | fb:

Naredbom Štaba za vanredne situacije Valjeva, od 28. oktobra, ugostiteljskim objektima je ograničen rad do 21 čas. Kako je saopšteno nakon sednice Štaba za vanredne situacije, "ova odluka je doneta na osnovu izveštaja o povećanju broja novoobolelih od koronavirusa u Valjevu, kao jedna od prvih mera kako bi se sprečilo okupljanje i zadržavanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru".

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs ovoj odluci su se usprotivili valjevski ugostitelji sa kojima će danas, na njihov zahtev, razgovarati gradonačelnik Lazar Gojković.  

 

Ugostitelji traže da se radno vreme kafića i kafana vrati na 23 časa, kao što je to u većini gradova u Srbiji i u Beogradu, i pitaju gradonačelnika čime su se rukovodili i na osnovu kojih podataka je Štab za vanredne situacije grada doneo odluku o skraćenju radnog vremena do 21 časa.

 

"Koliko kelnera je pozitivno na koronavirus, koliko ugostiteljskih objekata je žarište, koliko Valjevaca se zarazilo u kafićima...", samo su neka od pitanja koja su se čula na sinićnom sastanku kome je prisustvovalo 25 ugostitelja, a koja će postaviti i valjevskom gradonačelniku na današnjem sastanku.

 

Podsećamo da je zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

 

 

 

Aktuelno

Ispred kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 20 minuta

U Valjevu 161 novozaražena osoba

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 24. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivna još 161 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 229. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš Pre 1 dan 9 sati

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje 22.11.2020

U Valjevu 107 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 107 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 144. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...