Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2020, 07:55

Povećava se broj novozaraženih u Kolubarskom okrugu

č: | fb:

Povećava se broj novozaraženih u Kolubarskom okrugu, u prethodna 24 časa još 53 je inficirano koronavirusom, a u Valjevu je drugi dan za redom broj pozitivnih preko 30.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 29. oktobra u Valjevu je još 31 osoba zaražena koronavirusom, a što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, jedino nema novoinficiranih u Ubu. U Ljigu je još devetoro zaraženo, u Mionici sedmoro, po troje u Lajkovcu i Osečini.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2032, u Valjevu 1478, u Mionici 145, u Lajkovcu 121, u Ubu 117,  slede Ljig 97 i Osečina 74.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 19 pacijenta iz Valjeva, dva iz Lajkovca i po jedan pacijent iz Mionice i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji je 251 iz Valjeva, 28 iz Mionice, 16 iz Lajkovca, deset iz Ljiga, šest iz Uba i četiri iz Osečine. Od početka epidemije izlečeno je 1638 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 29. oktobra, testirano je 150 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici, što je najviše testiranih u poslednja dva meseca.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 43 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.