Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2020, 08:05

Situacija u Valjevu je dosta zabrinjavajuća

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 1. novembra u Valjevu je registrovano još 36 osoba zaraženih koronavirusom. Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok je u Lajkovcu troje, po dvoje u Mionici i u Ubu.

 

U prethodnih sedam dana u Valjevu je registrovano 196 novozaraženih, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

 

Prema rečima člana Kriznog štaba dr Branislava Tiodorovića, "to što se dešava u Valjevu, Čačku, Novom Sadu, Šapcu i Kragujevcu je dosta zabrinjavajće". On je za TV Nova S rekao da "situacija u ovim gradovima zahteva pozornost i spremnost da se suprostavi svim mogućim merama kako bi se smanjilo širenje infekcije".

 

Štab za vanredne situacije Valjeva poslednji put je zasedao pre šest dana tada je doneta mera da se radno vreme ugostiteljskih objekata ograniči do 21 čas.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2181, u Valjevu 1592, Mionici 156, u Lajkovcu 127, u Ubu 120, slede Ljig 111 i Osečina 75 obolih od koronavirusa.

 

Broj  pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja je povećan na 202, dok je u Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice povećan na 21. Povećan je i broj prijema na hospitalizaciju tako da je u Opštpj bolnici (infektivno, grudno i intenzivna nega) na lečenju 28 obolelih. U kućnim uslovima se leči 285 kovidpozitivnih, a u kućno izolaciji je 460 osoba.

 

Od početka epidemije izlečeno je 1661 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara