Aleksandar Vučić (foto: skrinšot TV N1)
Aleksandar Vučić (foto: skrinšot TV N1)
02.11.2020, 14:43

Vučić: Tek očekujem izveštaj, jedan radnik poginuo, dvoje povređeno

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da na sednici Vlade Srbije, koja je održana danas, nije bilo više informacija o eksploziji od koje je poginuo radnik Krušika, a koja se dogodila jutros na poligonu namenske industrije Begove Vode kod Valjeva.

 

On je rekao da tek očekuje izveštaj i tada će biti poznato više detalja, ali i konkretna odgovornost.

 

- Mogao bih da vam prepričam šta se dogodilo, ali... i oko smrti jednog inženjera, i oko teškog stanja još jedne osobe i povreda za treću osobu. Čekamo da dobijemo kompletan izveštaj, nemoguće ga je dobiti tako rano. Reč je o tehničkim stvarima, na maljutku je trebalo privezati žice, očiglendo da su žice pogrešno privezane. Dobićemo kompletan izveštaj o čemu se radi. To su stvari koje se dešavaju u fabrikama oružja i uvek  će se dešavati. A naravno svi koji su odgovorni..., uveren sam da će se ustanoviti konkretna odgovornost. Izražavam saučešće porodici poginulog radnika Krušika", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na koferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije odgovarajući na pitanje novinara da li je ministar odbrane saopštio više detalja i novih informacija o eksploziji na poligonu namenske industrije.

 

Predsednik Vučić je najavio da će javnost u toku sutrašnjeg dana biti opširnije informisana o tome šta se dogodilo na poligonu Begove Vode.

 

Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da je tokom realizacije redovnih zadataka HK Krušik Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik Krušika M. J, a povređen je radnik M. P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

 

Povređeni radnik M.P. odmah  je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara