Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
03.11.2020, 07:46

Preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 2. novembra u Valjevu je još 30 zaraženih, a jedna osoba je preminula od posledica koronavirusa. Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novoobolelih osim jedne osobe u Mionici.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2212, u Valjevu 1622, u Mionici 157, u Lajkovcu 127, u Ubu 120,  slede Ljig 111 i Osečina 75 obolelih od Covid-19..

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 31 pacijent iz Valjeva, četiri iz Mionice, dva iz Lajkovca i po jedan pacijent iz Uba i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji je 356 iz Valjeva, 37 iz Mionice, 24 iz Ljiga, 22 iz Lajkovca, osam iz Uba i pet iz Osečine. Od početka epidemije izlečeno je 1664 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu je preminulo 33, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 57 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 2. novembra testirano je 197 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici. To je najveći broj testiranih u jednom danu u poslednja tri meseca, tačnije od 4. avgusta kada je uzet 201 uzorak.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 24 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 21 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara