Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
04.11.2020, 07:14

U Valjevu preminule još dve osobe, 51 novozaraženi

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 3. novembra u Valjevu je još 51 osoba zaražena, a još dve osobe su preminule od posledica koronavirusa. Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novoobolelih osim jedne osobe u Mionici.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2264, u Valjevu 1673, u Mionici 158, u Lajkovcu 127, u Ubu 120,  slede Ljig 111 i Osečina 75 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 27 pacijenata iz Valjeva, četiri iz Mionice, i po jedno iz Lajkovca, Uba i Ljiga. U kućnoj izolaciji je 400 iz Valjeva, 38 iz Mionice, 24 iz Ljiga, 23 iz Lajkovca, osam iz Uba i pet iz Osečine. Od početka epidemije izlečeno je 1673 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu je preminulo 35, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 59 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 3. novembra testirano je 192 osob2 u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 2 sati 39 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar