Registracija Prijava preko FB
Trg vojvode Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2020, 06:56

Valjevo je na drugom mestu u Srbiji po broju zaraženih u školama

č: | fb:

Valjevo je na drugom mestu u Srbiji po broju zaposlenih u osnovnim i srednjim školama koji su zaraženi koronavirusom, a u vrhu je i po broju zaraženih učenika, pokazuju podaci koje je saopštio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. 

 

"U osnovnim i srednjim školama u Beogradu su od koronavirusa obolela 32 učenika, što je 68,1 posto svih obolelih učenika u Srbiji. Pored Beograda, zaraženih ima u školama u Valjevu, Zaječaru, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Sadu, Čačku. Što se tiče zaposlenih u školama, najviše zaraženih je u Beogradu - 14, što je 41 posto, a Valjevo je drugo sa devetoro zaposlenih u osnovnim i srednjim školama koji su zaraženi koronavirusom, što je 26,5 posto. Među zaraženima najviše je, oko 80 posto, nastavnika", naveo je ministar Branko Ružić. 

 

Ministar je saopštio podatak da se, od ukupnog broja obolelih u oktobru u celoj Srbiji, manje od jedan posto odnosi na učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama. Premijerka Ana Brnabić je dodala da su "škole u Srbiji najbezbednije mesto kada je u pitanju epidemiološka situacija".

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u valjevskim osnovnim i srednjim školama ukupno je zaraženo 28 učenika, od toga 18 u srednjim školama.

 

U danu kada je ministar Branko Ružić saopštio da je Valjevo na drugom mestu u Srbiji, iza Beograda, po broju učenika i zaposlenih u školama koji su zaraženi koronavirusom, u danu kada je u Valjevu registrovano rekordnih 64 novozaraženih, Štab za vanredne situacije razmatra izveštaj o pripremama nadležnih organa i službi za predstojeću zimsku sezonu, apeluje na sugrađane da poštuju mere, a na javno preduzeće apeluje da pojača higijenu ulica i javnih površina, i razmatra zahtev ugostitelja da im se produži rad do 23 časa!? 

 

Aktuelno

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije Pre 18 sati 23 minuta

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...

Ispred kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje 24.11.2020

U Valjevu 161 novozaražena osoba

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 24. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivna još 161 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 229. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš 23.11.2020

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...