Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
09.11.2020, 07:25

Ove nedelje o novom članu Gradskog veća

č: | fb:

Još uvek nije poznato ime kandidata za mesto u Gradskom veću nakon što je Miroljub Milovanović, poljoprivrednik, koji je bio zadužen za poljoprivredu, podneo ostavku na tu funkciju. Prema rečima gradonačelnika Lazara Gojkovića o kandidatu i popunjavanju upražnjenog mesta u Gradskom veću razgovaraće se u toku ove nedelje.

 

Prema koalicionom dogovoru Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza (SPAS), jedno mesto u Gradskom veću je pripalo  Šapićevom SPAS-a, i to za resor poljoprivrede.

 

Poverenik SPAS-a Nebojša Tadić kaže da valjevsko povereništvo još uvek nije donelo odluku o tome ko će Milovanovića zameniti u Gradskom veću.

 

"Imamo dva-tri kandidata za mesto člana Gradskog veća, jedan od njih je diplomirani agroekonomista, drugi je poljoprivrednik... Videćemo, ko bude najzainteresovaniji. Ove nedelje bi trebalo da imamo sastanak sa gradonačelnikom i tada će biti poznat kandidat", rekao je Tadić.

 

Nebojša Tadić

Nebojša Tadić (Foto: Đorđe Đoković)

On je još kazao da će sada, "s obzirom na to da je Srpski patriotski savez dobio Ministarstvo za demografiju i brigu o porodici, možda nešto uraditi i na tom pitanju". Da li to znači da će "menjati resor poljoprivrede za resor demografije i porodicu", Tadić kaže da neće menjati poljoprivredu jer su započeli neke akcije, poput "pravljenja sira sa geografskim poreklom" i "pravljenja seoskih opština". Dodaje da će gradonačelniku predložiti da se proširi Gradsko veće za još jednog člana koji bi bio zadužen za demografiju i porodicu.

 

Miroljub Milovanović, koji je u Gradsko veće ušao kao kandidat Srpskog patriotskog saveta (SPAS), povukao se iz izvršne vlasti 22. oktobra, svega dva meseca nakon izbora novog Gradskog veća.

 

S obzirom na to da je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić na oktobarskoj sednici lokalnog parlamenta saopštila da je Miroljub Milovanović podneo ostavku, ne navodeći razloge, pitali smo Tadića zbog čega je predstavnik SPAS-a napustio Gradsko veće?

 

"Podneo je ostavku iz zdravstvebih razloga, povredio se motornom testerom pre tri meseca, tako da ne može da vozi automobil, a živi na Taoru. To je glavni razlog. Ali postoje i drugi. On mi je rekao da je niska novčana naknada za rad u Gradskom veću, koja praktično ne pokriva njegove putne troškove od Taora do Valjeva i nazad. Osim toga sednice Gradskog veća se održavaju u vreme kada su seljaci na njivama, kada rade. On bi mogao da dolazi na sednice praznikom i crvenim slovom..., ima mnogo razloga zbog kojih ne može da bude član Gradskog veća", navodi Tadić.

 

Na naše pitanje zar on to nije znao pre nego što je pristao da bude član Gradskog veća, Tadić kaže da ga je on predložio i angažovao jer je "Milovanović neuk po pitanju politike" i dodaje da je "mislio da će se Milovanoviću politika svideti".

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 sati 40 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 33 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara