Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
05.11.2020, 13:24

Preminule još dve osobe, potvrđena 54 nova slučaja koronavirusa

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 5. novembar do 13 časova u Valjevu je registrovano još 54 zaraženih koronavirusom, dok je u ostalim opštinama Klubarskog okruga, u odnosu na prethodni izveštaj, još 27 pozitivnih na koronavirus. U Valjevu je preminulo još dvoje, dok je u Ubu premiunula još jedna osoba od posledica koronavirusa.

 

Najviše novozaraženih je u Ljigu - 9, šestoto u Lajkovcu, po četvoro u Ubu, Osečini i Mionici. Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2427, u Valjevu 1791, u Mionici 16, u Lajkovcu 134, u Ubu 127,  slede Ljig 131 i Osečina 79 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 31 pacijent iz Valjeva, pet iz Mionice, dvoje iz Ljiga i po jedno iz Uba, Lajkovca i Osečine. U kućnoj izolaciji je 497 iz Valjeva, 43 iz Mionice, isto toliko iz Ljiga, 30 iz Lajkovca, 14 iz Uba i osam iz Osečine. Od početka epidemije izlečeno je 1689 iz Kolubarkog okruga. U Valjevu je preminulo 37, dok su u Kolubarskom okrugu preminule 62 osobe.

  

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara