Urgentni centar Opšte bolnice (foto: Đorđe Đoković)
Urgentni centar Opšte bolnice (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2020, 07:01

Funkcija treba da bude obaveza, a ne privilegija

č: | fb:

Dolaskom na vlast mnogi smatraju da su stigli na tron sa koga mogu da smenjuju, postavljaju, vređaju, da se bahate, da budu veći i od najvećeg, da budu silni i moćni... Često se njihova moć ne ogleda u tome šta i koliko mogu da urade za građane i zajednicu, nego šta i koliko mogu da urade za sebe i svoje najbliže, a da pritom pokažu koliko su veliki i jaki.

 

Redakciji Kolubarskih.rs javilo se nekoliko sugrađana i medicinskih radnika Urgentnog centra Opšte bolnice Valjevo, koji su nam ispričali da je Vladimir Blagojević, plaćeni član Gradskog veća, verbalno napao medicinsku sestru Urgentnog centra, da je "najstrašnije vređao" i da joj je pretio da će "ostati bez posla, jer on je sad funkcioner u Opštini". Zbog verbalnog napada, pretnji i ometanja u poslu, medicinska sestra je pozvala policiju, koja je intrevenisala.

 

Prema tvrdnji prisutnih, "situacija je bila mučna, tužna, a u jednom trenutku pretilo je da će verbalni napad prerasti u fizički". Navode da je razlog za takvo ponašanje bilo to što je medicinska sestra Blagojeviću rekla da treba da sačeka jer je u tom trenutku već nekoliko pacijenata čekalo na zbrinjavanje.

 

S obzirom na to da se radi o javnoj ustanovi - Opštoj bolnici, da nam je rečeno da je verbalno napadnuta medicinska sestra na svom radnom mestu, a da je učesnik sukoba član Gradskog veća, dakle javni funkcioner, smatrali smo da javnost ima opravdan interes da zna i da o ovome treba progovoriti. S toga smo pitali člana Gradskog veća Vladimira Blagojevića da li je tačno da je vređao i pretio medicinskoj sestri na njenom radnom mestu, a od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražili smo izveštaj policije o tom događaju, kao i informaciju o tome da li je i šta preduzeto?

 

U opširnom odgovoru dostavljenom našoj redakciji, Blagojević je potvrdio da je bio u Urgentnom centru sa majkom i sestrićem, ali negira da je bilo koga napao, vređao i pretio.

 

"U Urgentnom centru obratio sam se medicinskoj sestri, koja je pretpostavljam bila dežurna, i kojoj sam najnormalnijim čak molećivim tonom rekao da je stanje moje majke loše, da se plašim infarkta koji bi za nju i njeno stanje bio fatalan. Molio sam je da je prime zbog toga i ne pominjući ostale povrede. Ista sestra mi je odbrusila pitanjem: "Jeste li vi doktor? Ako ste doktor što ste dolazili?".

 

Odgovorio sam da nisam doktor, na šta mi je ona povišenim tonom, koji je izgovarala u odlasku, rekla da čekamo. Nakon nekoliko minuta primetio sam da je majka u još lošijem stanju... Govorila je nepovezano, teško je disala. Jedino što sam mogao jeste da pozovem prijatelje. Konkretno telefonom sam dobio drugaricu, a ona doktora, koji nam je inače zajednički prijatelj, a koga se ja u tom trenutku očaja nisam ni setio. Nakon njegove telefonske urgencije moja majka je uvedena unutra, ujključena joj je infuzija, dobila je potrebne lekove i inekcije...

 

Moj sestrić i ja smo u holu čekali ishod. U tom beznađu i očekivanju, ista sestra, koju u prvi mah nisam ni prepoznao, prišla nam je i rekla: "Zašto vi meni pretite Opštinom? Zvaću policiju!". Malo je reći da smo bili u šoku. Niko nikada, nijednog trenutka nije pomenuo Opštinu niti je to bila tema. Tema je bila moja majka, moja molba da joj se pomogne. Upravo iz tog razloga moj sestrić joj je uputio uvredu, ali nikakav napad. Nikada nisam saslušavan u policiji u vezi ove situacije niti sam pozivan s tim u vezi", napisao je u odgovoru Vladimir Blagojević.

 

I to je priča gradskog funkcionera, koja se razlikuje od priče medicinskih radnika i prisutnih građana, ali i od onoga što piše u policijskom izveštaju.

 

U odgovoru na naš zahtev, policija navodi da je "medicinska sestra Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu 9. oktobra pozvala dežurnu službu Policijske uprave Valjevo i prijavila da je nepoznate osobe ometaju u radu".

 

"U Urgentni centar je upućena patrola koja je obavila razgovor sa medicinskom sestrom koja je izjavila da su dvojica nepoznatih muškaraca dovela jednu ženu, i da je u vezi sa njenim prijemom došlo do verbalne rasprave sa jednim od muškaraca, a zatim da joj se i drugi obratio pogrdnim rečima. Nakon što je utvrdila identitet muškaraca, koji su se nalazili u Urgentnom centru, policija je obavila razgovor sa njima, jedan je rekao da je došlo do nesporazuma oko prijema njegove majke i obojica su negirala verbalne napade.

 

Policijski službenici su muškarcu koji je doveo majku u bolnicu izdali upozorenje, dok su protiv dvadesetsedmogodišnjeg muškarca podneli prekršajnu prijavu prema Zakonu o javnom redu i miru. Policija je o navedenom događaju obavestila nadležno tužilaštvo po čijem nalogu će nadležnom tužiocu dostaviti izveštaj na dalje postupanje", piše u odgovoru policije.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 9 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 9 sati 40 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara