Darija Kisić Tepavčević  (foto: skrinšot TV N1)
Darija Kisić Tepavčević (foto: skrinšot TV N1)
06.11.2020, 18:42

Zabrana okupljanja više od pet ljudi, tri dana raspusta i za srednjoškolce

č: | fb:

Republički Krizni štab doneo je odluku o zabrani okupljanja više od pet ljudi u otvorenim i zatvorenim prostorima. Ministarka i članica Štaba Darija Kisić Tepavčević objasnila je da se to ne odnosi na škole i posao, gradski prevoz, bioskope i pozorišta. Važi za javne manifestacije - proslave, kongrese, seminare.

 

Krizni štab je takođe odlučio da će i srednjoškolci imati jesenji raspust, koji će trajati od 11. do 16. novembra, što je bilo predviđeno samo za osnovce.

 

U poslednja 24 sata, kažu zvanični podaci, od 12.947 testiranih njih 2.282 je bilo pozitivno na koronu, od čega je najviše Beograđana.

 

Zbog toga je Krizni štab odlučio da ograniči broj okupljanja na petoro ljudi, a Kisić Tepavčević kaže da ova mera nije samo na nivou preporuke, već će se kažnjavati po novim izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - 5.000 dinara za fizičko lice, a za pravno od 50.000 do 300.000 dinara.

 

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da bi, zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije, trebalo da se radno vreme ugostiteljskih objekata ograniči na 23 sata. Međutim, to se nije desilo.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 36 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara