Gradska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Gradska uprava (foto: Đorđe Đoković)
11.11.2020, 07:57

U Gradskoj upravi Valjevo obolelo 18 zaposlenih

č: | fb:

U Gradskoj upravi Valjevo prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 18 zaposlenih, rečeno je Kolubarskim.rs u Zavodu za javno zdravlje Valjevo. Zbog toga je Štab za vanredne situacije podigao na viši nivo dezinfekciju ovog javnog prostora, a od 9. novembra Gradska uprava primenjuje ograničen rad sa strankama, u cilju suzbijanja koronavirusa.

 

Svakodnevno se povećava broj zaraženih u školama i vrtićima, kao i u preduzećima i firmama.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, ukupno je oboleo 61 radnik u osnovnim, srednjim školama i vrtićima, pozitivno je 49 učenika i dvoje mališana. U sedam osnovnih škola registrovano je 30 pozitivnih radnika i 18 učenika, u šest srednjih škola obolelo je 16 zaposlenih i 31 učenik, dok je u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" koronavirusom inficirano 15 zaposlenih i dvoje mališana.

 

U periodu od 1. oktobra do 10. novembra, u valjevskoj fabrici Krušik na koronavirus je pozitivan 51 radnik, u Gorenju 25, u Valiju 14, dok je u drugim firmama u koje je ušla korona broj obolelih manji od deset.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka novembra u Valjevu je registrovano 519 novoobolelih, a uzeto je 1766 uzoraka. 

 

U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno 66.888 slučajeva infekcije, dok je u Valjevu kod 2075 osoba potvrđen kovid-19 što je oko tri posto u odnosu na broj zaraženih u Srbiji.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 23 sati 47 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 dan 1 sati

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...