Obdanište Zvončić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2020, 07:00

Roditelji mole da na posao budu vraćeni vaspitači u vrtiću "Bambi"

č: | fb:

Roditelji 42 predškolca Predškolske ustanove "Milica Nožica", vrtića u Kolubari dva, potpisali su peticiju želeći da se na posao vrate vaspitači koji su sa šestogodišnjim mališanima od njihovih prvih dana u ovoj ustanovi.

 

U dopisu koji su roditelji uputili Kolubarskim.rs navode da su peticiju pre devet dana predali Zlatomiru Markoviću, direktoru Predškolske ustanove "Milica Nožica", ali odgovor još uvek nema.

 

U peticiji za produženje radnog odnosa dva vaspitača u vrtiću "Bambi", roditelji mole direktora da im se izađe u susret i da reši novonastali problem, da zajednički dođu do rešenja koje bi bilo najbolje za decu. Naglašavaju da im nisu poznati razlozi zbog čega vaspitači više ne vode grupu u kojoj su njihova dece.

 

"Ti vaspitači su posvećeni deci, sjajni pedagozi, pristupačni i uvek spremni na dogovor i saradnju, kako sa decom tako i sa nama roditeljima. S obzirom na to da su deca započela pripreme za polazak u školu, jedan od najvažnijih događaja u životu, smatramo da im ne treba dodatni stres i ponovno prilagođavanje novim vaspitačima", piše između ostaloga u peticiji koju roditelji završavaju rečima: 

"Najiskrenije se nadamo da ćete našu molbu uzeti u obzir, i da ćete nas kao roditelje razumeti".

 

U dopisu koji su poslali našoj redakciji, a i u peticiji, roditelji naglašavaju da su "njihova deca u prvim danima prošle nedelje bila bez svojih vaspitača, pri čemu su kršene epidemiološke mere, jer je došlo do spajanja dve grupa predškolaca".

 

Podsećamo, Zlatomir Marković, direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica", je za Kolubarske.rs 3. novembra izjavio da će "u naredna dva dana biti produžen ugovor sa zaposlenima na određeno vreme u Predškolskoj ustanovi, koji su krajem oktobra ostali bez posla".

 

Prema njegovim rečima radi se o 83 zaposlenih u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koji su bili angažovani na po dva meseca, a kojima je ugovor istekao krajem prošle nedelje. Marković je najavio da će “polovina njih za dan-dva biti vraćena na posao i sa njima će biti potpisan novi ugovor, dok će još jedan određeni broj biti zaposlen gde je to neophodno zbog zamene privremeno odsutnog zaposlenog".

 

Međutim, većina radnika, koji su ostali bez posla, kažu da ugovori još uvek nisu potpisani niti su zaposleni vraćeni na posao. Kažu da je na svako njihovo pitanje direktor odgovarao: "Sve ćemo rešiti, budite samo malo strpljivi!".

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 27 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 24 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara