Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2020, 13:20

U Valjevu preminule još tri osobe, 56 novozaraženih

č: | fb:

U Valjevu su preminule još tri osobe, dok je kod još 56 potvrđen koronavirus, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje na dan 13. novembar u 13 časova.

 

U Valjevu je od početka pandemije preminulo 43, dok je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 69 osoba.

 

U ostalim opštinama Kolubarskog okruga registrovano je još devet novoobolelih, i to osam u Ubu i jedan u Ljigu, dok u ostalim opštinama nije bilo novozaraženih u odnosu na prethodni izveštaj.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 3027, u Valjevu 2269  Mionici 200, Ljigu 172, Lajkovcu 145, Ubu 153 i u  Osečini 88 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 80 pacijenata; 58 iz Valjeva, osam iz Ljiga, pet iz Mionice, po troje iz Lajkovca, Osečine, i Uba, dok je u kućnoj izolaciji 852 iz Valjeva, a u Kolubarskom okrugu 1069. Od početka epidemije izlečeno je 1809 iz Kolubarkog okruga. 

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, broj pozitivnih osnovaca i predškolaca je nepromenjen u odnosu na podatke od pre tri dana, zaraženo je 18 učenika osnovnih škola i dva predškolca. U školama i vrtićima ukupno je pozitivno 66 zaposlenih, 57 učenika i dva mališana iz vrtića. U Predškolskoj ustanovi zaraženo je 19 zaposlenih, u osnovnoj školi 31, dok je u srednjim školama broj pozitivnih radnika isti kao i pre tri dana - 16.

 

Kada je reč o firmana, najviše novoobolelih 65 je u Krušiku, u Gradskoj upravi 24, kompanijama Vali i Europrom po 18, u firmi Kej 11, Vega ima devet pozitivnih radnika, a Viva farm sedam.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 32 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.