Registracija Prijava preko FB
Kovid ambulanta
Kovid ambulanta
15.11.2020, 13:36

U Valjevu preminula još jedna osoba, još 74 zaražene

č: | fb:

U Valjevu je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, dok su još 74 osobe pozitivne na kovid-19, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje na dan 15. novembar u 13 časova.

 

U Valjevu je od početka pandemije preminulo 44, dok je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 70 osoba.

 

U ostalim opštinama Kolubarskog okruga registrovano je još 46 obolelih, najviše u Mionici - 16, Ljigu -13, deset u Lajkovcu, šest u Ubu i jedan u Osečini.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 3283, u Valjevu 2447 Mionici 217, Ljigu 204, Ubu 163, Lajkovcu 162 i u  Osečini 90 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 85 pacijenata; 68 iz Valjeva, pet iz Ljiga, po četiri iz Mionice i Uba, po dvoje iz Lajkovca i Osečine, dok je u kućnoj izolaciji 981 iz Valjeva, a u Kolubarskom okrugu 1271. Od početka epidemije izlečeno je 1857 iz Kolubarkog okruga. 

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 59 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 20 sati 1 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara