Registracija Prijava preko FB
Kovid ambulanta (foto: Kolubarske.rs)
Kovid ambulanta (foto: Kolubarske.rs)
16.11.2020, 13:56

U Valjevu preminula još jedna osoba, 91 novozaražena

č: | fb:

U Valjevu je preminula još jedna osoba od posledica koronavisura, dok je još 91 pozitivna na kovid-19, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje na dan 16. novembar u 13 časova.

 

U Valjevu je od početka pandemije preminulo 45, dok je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 71 osoba.

  

U ostalim opštinama Kolubarskog okruga registrovano je još troje obolelih, dvoje u Osečini i jedno u Mionici.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 3377, u Valjevu 2538, Mionici 218, Ljigu 204, Ubu 163, Lajkovcu 162 i u Osečini 92 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 89 pacijenata; 71 iz Valjeva, pet iz Ljiga, po četiri iz Mionice i Uba, toje iz Osečine i dvoje iz Lajkovca, dok je u kućnoj izolaciji 1066 iz Valjeva, a u Kolubarskom okrugu 1356. Od početka epidemije izlečeno je 1861 iz Kolubarkog okruga. 

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 51 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 19 sati 52 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara