Registracija Prijava preko FB
Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2020, 12:51

U Valjevu preminulo još jedno lice, u Kolubarskom okrugu 177 novozaraženih

č: | fb:

U Kolubarskom okrugu, pa i u Valjevu, zabeležen je rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu. Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 18. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 113 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 177. U Valjevu je preminula još jedna osoba, ukupno od početka pandemije preminulo je 46, dok su u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubile 72 osobe.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novoinficiranih je u Ljigu -20, slede Minica - 16, Ub -15, Lajkovac- 12 i jedna osoba u Osečini.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 3638, u Valjevu 2732, Mionici 234, Ljigu 224, Ubu 178, Lajkovcu 174 i u  Osečini 96 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 96 pacijenata; 76 iz Valjeva, sedam iz Ljiga, po pet iz Mionice i Uba, dva iz Lajkovca i jedan iz Osećine, dok je u kućnoj izolaciji 1217 iz Valjeva, a u Kolubarskom okrugu 1561. Od početka epidemije izlečeno je 1909 iz Kolubarskog okruga, od tog broja je 1393 iz Valjeva.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 1 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 20 sati 3 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara