Kovid ambulanta Doma zdravlja (foto: DjordjeDjokovic)
Kovid ambulanta Doma zdravlja (foto: DjordjeDjokovic)
07.12.2020, 12:32

U Valjevu rekordan broj novozaraženih 253, još troje umrlo

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 07. decembra u 13 časova, u Valjevu su preminule još tri osobe od posledica koronavirusa, dok je pozitivno još 253. Preminula je još po jedna osoba u Mionici i Ubu, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 395.

 

Od početka pandemije u Valjevu je preminulo 73, po 11 Ljigu i Mionici, deset u Lajkovcu, devet u Ubu i sedam u Osečini, tako da je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 121 osoba.

 

Pored Valjeva gde je 253 novoobolelih, što je najviše u jednom danu od početka pandeimiuje, najviče je bilo 2. decembra – 216, od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novoinficiranih je u Lajkovcu - 51, u Ubu - 31, Ljigu 2 - 8, Mionici - 23 i Osečini - 9.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 7645; u Valjevu 4882, Ubu 642, Ljigu 603, Mionici 593, Lajkovcu 572 i u Osečini 353 obolelih od Covid-19.

 

U današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje nisu navedeni podaci o broju hospitalizovanih u Opštoj bolnici Valjevo zbog, kako je navedeno, trenutne nemogućnosti OB Valjevo da dnevno šalje detaljnje podatke o hospitalizoavnim pacijentima sa kovidom sa svih odeljenja. "U ovom momentu dostavljaju nam se podaci samo sa infektivnog odeljenja te tako prikazani podaci nisu precizni", piše u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

 

Prema jučeršnjem izveštaju u Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su 162 pacijenata. 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 23 sati 44 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 dan 1 sati

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...