Kovid ambulanta Doma zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta Doma zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2020, 13:24

U Valjevu preminule još dve osobe, 157 novozaraženih

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 08. decembra u 13 časova, u Valjevu su preminule još dve osobe od posledica koronavirusa, dok je pozitivno još 157. Preminula je još po jedna osoba u Osečini i Ubu, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 249.

 

Od početka pandemije u Valjevu je preminulo 75, po 11 Ljigu i Mionici, po deset u Lajkovcu i Ubu i osam u Osečini, tako da je u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubilo 125 osoba.

 

Pored Valjeva gde je 157 novoobolelih, od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novoinficiranih je u Ubu - 37, Mionici – 22, Ljigu - 17 i Osečini – 16, dok rezultati testova Doma zdravlja Lajkovac nisu dostavljeni valjevskom Zavodu za javno zdravlje, te je zabeleženo da u Lajkovcu nije bilo novozaraženih.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 7894; u Valjevu 5039, Ubu 679, Ljigu 620, Mionici 615, Lajkovcu 572 i u Osečini 369 obolelih od Covid-19.

 

U današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje navedeno je da je u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano 136 kovid pozitivnih pacijenata.

 

Prema podacima Zavoda za javo zdravlje, 7. decembra je testirano 430 osoba na teritoroji Kolubarskog okriga, najviše u Kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo 190, dok je u Zavodu za javno zdravlje testirano 56 osoba.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 4 sati 21 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 2 sati

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 59 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.