Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
10.12.2020, 11:26

Dr Branko Glišć gost Tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se svakog četvrtka u 19 časova. Gost 12. Tribine "Valjevski gimnazijalci", večeras od 19 časova, biće dr Branko Glišić, profesor na Princeton Univesity (USA). Razgovor vodi dr Vojislav Andrić.

 

Branko Glišić je rođen u Valjevu 1969. godine. Osnovnu školu "Sestre Ilić" i Valjevsku gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na dva fakulteta Univerziteta u Beogradu - Građevinskom fakultetu (1994) i Matematičkom fakultetu (1996).

 

Doktorsku disertaciju odbranio je na Odeljenju za građevinarstvo, Švajcarskog saveznog instituta za tehnologiju u Lozani (EPFL), 2000. godine. Naučnu, pedagoššku i inženjersku delatnost realizuje na Univerzitetu Prinston (SAD), koji je jedan od najuglednijih američkih i prestižnih svetskih univerziteata.

 

Fokus istraživanja prof. dr Branka Glišića je na naprednim tehnologijama očitavanja, univerzalnim SHM metodama, analizi i upravljanju podacima, te prognostici i teoriji donošenja odluka; pametne kinetičke, raspoložive i prilagodljive strukture; holistička analiza.

 

Domen primene njegovih multidisciplinarnih znanja su betonske, čelične i zidane konstrukcije: mostovi, zgrade, cevovodi, obalske zaštite i istorijske zgrade, spomenici i lokaliteti.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

Linkovi za praćenje tribine zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639

youtube (livestream):  https://youtu.be/7ImNvAn8fZM

 

Odbor za obeležavanje jubileja pozvao je sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 10.12.2020. u 19 časova.

Pozivnica

Pozivnica

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 57 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 6 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara