Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
15.12.2020, 08:16

Gradsko veće na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi Kadrovskog plana

č: | fb:

Gradsko veće je na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi i sadržini Kadrovskog plana Gradske uprave Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 

Kako je saopšteno nakon telefonske sednice, Uputstvom o pripremi i sadržini Kadrovskog plana Valjeva, uređuje se postupak pripreme i sadržine kardovskog plana za Gradsku upravu Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 

Postupak izrade Kadrovskog plana obuhvata:

 

  • Funkcionalnu analizu organizacije organa grada, posebno Gradske uprave Valjeva
  • Pripremu nacrta kadrovskog plana i finansijskog plana za njegovo izvršavanje
  • Usklađivanje predloga kadrovskog plana sa predlogom odluke o budžetu

 

Ovo uputstvo, kako stoji u obrazloženju, donosi se radi detaljnijeg i bližeg uređivanja postupka pripreme i sadržine kadrovskog plana i postupka.

 

Kadrovski plan je pravni akt koji usvaja Skupština grada, na istoj sednici na kojoj se usvaja Odluka o budžetu grada. Nacrt Kadrovskog plana priprema se u skladu sa budžetskim kalendarom, u septembru ili oktobru tekuće godine za sledeću godinu.

 

Pri izradi Kadrovskog plana uzimaju se u obzir postojeća popunjena radna mesta i eventualno planiranje novih zapošljavanja kojim bi se popunila radna mesta upražnjena nakon odlaska u penziju ili napuštanja službe, ili povećanjem obima posla, potrebom za novim radnim mestima usled promena propisa ili nadležnosti lokalne samouprave.

 

Aktuelno