(foto: DjordjeDjokovic)
(foto: DjordjeDjokovic)
21.12.2020, 07:55

Gradsko veće o budžetu "teškom" oko tri milijarde dinara

č: | fb:

Članovi Gradskog veća će, na današnjoj sednici, razmatrati 25 tačaka, a najznačajnija među njima je Odluka o budžetu za 2021. godinu. Predloženo je da u gradskoj kasi sledeće godine bude 3.067.267.943 dinara.

 

U odnosu na Nacrt odluke o budžetu, koji je bio na javnoj raspravi, budžet je povećan za 26 miliona dinara. Najveće povećanje je za Program razvoj omladine i sporta, umesto prvobitno planiranih 151,8 miliona dinara, dodeljeno je 163,8 miliona dinara.

 

Više novca opredeljeno je za programe: razvoj turizma skoro 3,5 miliona dinara, zaštitu živitne sredine tri miliona, razvoj kulture i informisanja oko 3,3 miliona, opšte usluge lokalne samouprave oko 4 miliona i za program politički sistem opredeljeno je 1,7 miliona dinara više nego što je bilo planirano u Nacrtu odluke o budžetu...

 

Na dnevnom redu sednice Gradskog veća biće i Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture Valjeva za 2021. godinu. Opredeljeno je oko 761,6 miliona dinara.

 

Članovi Gradskog veća danas će se izjasniti o predlogu da od 2021. godine lokalne komunalne takse budu povećane za 19,4 posto. Kako je navedeno u obrazloženju Odluke o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama, očekuje se po osnovu povećanja komunalnih taksi povećanje prihoda u budžetu za tri miliona dinara.

 

Među 25 tačaka na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća biće Zaključak o načinu izmirenja neizmirenih obaveza zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo". Zaključkom su utvrđena sredstv u iznosu od 11,4 miliona dinara za izmirenje neizmirenih obaveza za rashode za zaposlene i druga angažovana lica Apoteke na dan 15. septembar 2020. godine.

 

Iveštaji o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća Vodovod, Polet, Stbo-Rovni, Vidrak, Toplana za period od 1. januara do 30. septembra, biće na današnjoj sednici Gradskog veća.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 8 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 36 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...