Registracija Prijava preko FB
Divčibare (foto: Andrija)
Divčibare (foto: Andrija)
27.12.2020, 11:05

Na Divčibarama novi sneg i stari problemi

č: | fb:

Na Divčibarama je visina snega oko 30 centimetara, temperatura je minius dva stepena. Danas su svi putni pravci prohodni, kao i saobraćajnice na Divčibarama, ali prema tvrdnji pojedinih vozača juče je bilo problema. Kažu da nije bio očišćen putni pravac Bogdanovića brdo-Divčibare, te da su se mnogi automobili zaglavili u snegu, a do Divčibara se putovalo nekoliko časova.

 

Međutim u Preduzeću za puteve, koje održava tu deonicu, kažu da su intervenisali čim je pao sneg, na kolovozu ima oko pet centimetara utabanog snega i, naglašavaju, put je i juče bio prohodan. Ali, dodaju, juče je problem prvo napravio jedan autobus, a potom i vozila sa letnjim gumama kao i neiskusni vozači koji se ne snalaze baš najbolje na snegu. Da je put Bogdanvića brdo- Divčibare bio prohodan potvrdili su nam i u valjevskoj policiji.

 

Saobraćajnice na Divčibarama, koje održava zimska služba GP Ingrap-Omni, su danas očišćene i prohodne. Divčibarci kažu da su ekipe te službe stigle na Divčibare u petak, intervenisale su u subotu, ali su pojedine ulice juče bile pod snegom. Navode da su očišćene tek jutros. Međutim, u zimskoj službi Ingrap-Omni nam je rečeno da su ekipe intervenisale na vreme i da su sve saobraćajnice na planini bile i juče prohodne.

Saobraćajnica do ski staze na Divčibarama

Saobraćajnica do ski staze na Divčibarama (Foto: Andrija)

Večiti problem na Divčibarama, koji svi rešavaju a nikako decenijama da ga reše, jeste nestašica struje po nekoliko časova pa i dana. Prema navodima Divčibaraca, vikendaša i turističkih radnika, jedan deo Divčibara, Stari grad i deo oko benzinske pumpe, bez struje je skoro 22 časa, struje nema od subote od 14 časova. Kako nam je rečeno poslednjih sedam dana struja nestaje na celim Divčibarama, osim "kosjerićke strane", svaki dan i to po nekoliko časova.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 22 minuta

U Valjevu novozaraženih 20

U Valjevu je još 20, a u Kolubarskom okrugu još 33 pozitivnih na koronavirus. Preminula je još jedna osoba u Mionici. Hospitalizovan je 101 pacijent. Prethodni dan u Kolubarskom okrugu testirano je...

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...