Druga osnovna škola (foto: Darija Ranković)
Druga osnovna škola (foto: Darija Ranković)
01.09.2014, 10:43

I ove godine manje prvaka

č: | fb:

Nova školska godina danas je počela za 10.290 osnovaca i srednjoškolaca u Valjevu, a među njima je i 747 đaka prvaka, što je manje nego prošle godine. Po prvi put u školske klupe selo je i 735 prvaka u pet opština Kolubarskog okruga. Jedino je, ove školske godine, u Mionici 20 prvaka više nego lane, dok je u osnovnim školama na Ubu broj prvaka isti kao i prošle godine.

U trinaest valjevskih osnovnih i pet srednjih škola nastava je počela redovno, nema štrajka niti ovdašnji profesori najavljuju obustavu rada. Letnji raspust je iskorišćen za tekuće popravke, a najveći radovi su u OŠ  „Vladika Nikolaj Velimirović", gde je u toku zamena krova. Privodi se kraju prva faza radova koje grad finansira sa 15 milona, a ukupna vrednost investicije je 31 milion dinara.

Iz gradske kase za tekuće radove u valjevskim osnovnim i srednjim školama opredeljeno je 18 miliona dinara, od toga za popravku krova u OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović”, izdvojeno je, u ovoj godini, tri miliona dinara. U ovoj školi trebalo bi da se radi i sanacija podzemnih voda, što je problema od samog otvaranja, ali za sada nema najave početka tih radova.

Izostao prijem za đake prvake

Ove godine, po prvi put u poslednjih nekoliko godina, u Gradskoj kući nije organizovan prijem za đake prvake, niti je neko od gradskog rukovodstva pozdravio prvake na svečanosti u nekoj od valjevskih osnovnih škola i uručio im darove koje je obezbedio Grad. U vreme svog mandata Zoran Jakovljević je svake godine pozdravljao prvake, a grad obezbeđivao prigodne poklone. Prošle školske godine to su učinili pomoćnik gradonačelnika Dragoljub Krstić i načelnica društvenih delatnosti Zor Bojčić. Jedino je ove godine darove za prvake pripremila humanitarna organizacija Karitas koja je svim valjevskim prvacima poklonila rančeve i školski pribor. Maloj svečanosti na kojoj su bili uručeni darovi prvacima u OŠ „Nada Purić” prisustvovala je, na poziv Karitasa, pomoćnik gradonačelnika Svetlana Janković Beljanski.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 46 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 23 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara