Druga osnovna škola (foto: Darija Ranković)
Druga osnovna škola (foto: Darija Ranković)
01.09.2014, 10:43

I ove godine manje prvaka

č: | fb:

Nova školska godina danas je počela za 10.290 osnovaca i srednjoškolaca u Valjevu, a među njima je i 747 đaka prvaka, što je manje nego prošle godine. Po prvi put u školske klupe selo je i 735 prvaka u pet opština Kolubarskog okruga. Jedino je, ove školske godine, u Mionici 20 prvaka više nego lane, dok je u osnovnim školama na Ubu broj prvaka isti kao i prošle godine.

U trinaest valjevskih osnovnih i pet srednjih škola nastava je počela redovno, nema štrajka niti ovdašnji profesori najavljuju obustavu rada. Letnji raspust je iskorišćen za tekuće popravke, a najveći radovi su u OŠ  „Vladika Nikolaj Velimirović", gde je u toku zamena krova. Privodi se kraju prva faza radova koje grad finansira sa 15 milona, a ukupna vrednost investicije je 31 milion dinara.

Iz gradske kase za tekuće radove u valjevskim osnovnim i srednjim školama opredeljeno je 18 miliona dinara, od toga za popravku krova u OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović”, izdvojeno je, u ovoj godini, tri miliona dinara. U ovoj školi trebalo bi da se radi i sanacija podzemnih voda, što je problema od samog otvaranja, ali za sada nema najave početka tih radova.

Izostao prijem za đake prvake

Ove godine, po prvi put u poslednjih nekoliko godina, u Gradskoj kući nije organizovan prijem za đake prvake, niti je neko od gradskog rukovodstva pozdravio prvake na svečanosti u nekoj od valjevskih osnovnih škola i uručio im darove koje je obezbedio Grad. U vreme svog mandata Zoran Jakovljević je svake godine pozdravljao prvake, a grad obezbeđivao prigodne poklone. Prošle školske godine to su učinili pomoćnik gradonačelnika Dragoljub Krstić i načelnica društvenih delatnosti Zor Bojčić. Jedino je ove godine darove za prvake pripremila humanitarna organizacija Karitas koja je svim valjevskim prvacima poklonila rančeve i školski pribor. Maloj svečanosti na kojoj su bili uručeni darovi prvacima u OŠ „Nada Purić” prisustvovala je, na poziv Karitasa, pomoćnik gradonačelnika Svetlana Janković Beljanski.

Aktuelno

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 12 sati 9 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...  · 1 komentar