Registracija Prijava preko FB
Baner Lepa reč Valjeva na sajtu Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Baner Lepa reč Valjeva na sajtu Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2021, 07:50

Gradonačelnik Lazar Gojković "moli za lepu reč"

č: | fb:

Sajt grada Valjeva pretrpeo je izmene koje su, prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, "korak dalje" i "još jedno ispunjeno obećanje upućeno samim građanima". Cilj je da građani "iz prve ruke budu informisani", ali i da se "demistifikuju teorije zavere nastale nedovoljnom informisanošću, kao i zloupotrebom nedobronamernih pojedinaca".

 

Najuočljivije je to da na internet prezentaciji Valjeva, na adresi www.valjevo.rs, više nema vesti i informacija o aktivnostima gradske vlasti, kao ni najava događaja. To se sada nalazi na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" do koga se stiže klikom na baner sa forografijom gradonačelnika Lazara Gojkovića koji "moli za lepu reč".

 

"Okrenuli smo se budućnosti, stvaranju novih paterna ponašanja i vrednosti. Za početak ispunili smo obećanje o otvaranju sednica Gradskog veća za medije. Već prvo zasedanje bilo je otvoreno, a obećanje ispunjeno. Time smo medijima omogućili uvid u naše odlučivanje i doprineli informisanosti građana.

 

Danas idemo korak dalje. Sa posebnom radošću, ispunjavamo još jedno obećanje. Ono koje je upućeno samim građanima. Pred vama je sajt koji na transparentan i pristupačan način daje pregled najznačajnijih aktivnosti i događaja u Gradskoj upravi. Takođe predstavlja sredstvo komunikacije građana sa delovima uprave ponaosob i funkcionerima, kao i tehničku pomoć u rešavanju pojedinačnih problema. Time, ne samo posredstvom medija, već iz prve ruke informisaćemo građane i omogućiti učešće u procesu rada i odlučivanja.

 

Uveren sam da će navedene akcije dokazati sve dobre namere i volju nas funkcionera, objasniti naše svakodnevne odluke i kad su uspešne ili kad pogrešimo i demistifikovati teorije zavere nastale nedovoljnom informisanošću, kao i zloupotrebom nedobronamernih pojedinaca.

 

I na kraju ispunimo još jedan krupan zadatak: MOLIM VAS ZA LEPU REČ! I nas funkcionere i medije i na kraju vas, najbrojnije i najvažnije, naše građane. Mora da zavlada politička i svaka druga kultura – Jednom rečju progresivni mir. Dopustite da slogom, istinom, plemenitošću gradimo bolje sutra", napisao je gradonačelnik Lazar Gojković u uvodniku na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva".

Lepa reč Valjeva

Lepa reč Valjeva

 

Na novom portalu samo 18 vesti o radu nove vlasti za skoro pola godine

 

Novo gradsko rukovodsto je izabrano 18. avgusta 2020, a prva vest o "najznačajnijim aktivnostma i događajima u Gradskoj upravi" na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" je objavljena 29. septembra i to o sastanku predsednika Obrenovca i gradonačelnika Valjeva. U istom danu je, kako je objavljeno na novom portalu, gradsko rukovodstvo donelo i prvu odluku, a to je da sebi smanji plate. I vest da su u Valjevu bili premijerka, ministri i delegacija EU objavljena je 29. septembra.

 

Među najznačajnijim događajima i aktivnostima za skoro šest meseci nove gradske vlasti su nabavka na revers novogodišnjih ukrasa od grada Beograda, zatim da je "Nemačka razvojna saradnja" (GIZ) obezbedila električne bicikle za Valjevo, počela rekonstrukcija sale Partizan, Gradska uprava dobila novog vršioca dužnosti načelnika, Grad organizovao podelu paketića, gradonačelnik čestitao Božić, gradonačelnik pozvao građane da se vakcinišu.

 

Među najznačajnijim događajima i aktivnostima su i najave - da će svako prvo dete rođeno u Valjevu dobiti po 40.000 dinara, da će biti povećan doprinos za komunalno uerđenje, da će Valjevo uskoro dobiti SOS telefon.

 

Što se tiče infrastrukturnih radova, za skoro šest meseci nova gradska vlast je uspela da u selu Dupljaj započne izgradnju nove trafostanice, a u Zabrdici izgradju rezervoara za vodu.

 

U Gradskoj upravi je razgovarano sa pomoćnicom ministra za prosvetu o unapređenju plana upisa za dualne obrazovne profile, objavljen je poziv za nagradu Valjeva.

 

Najkraći put od građana do Gradske uprave

 

Na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" postoji i rubrika - Najkraći put od građana do Gradske uprave. Kako je navedeno, građanima je pružena mogućnost da pitaju funkcionere, pošalju tekstove, koji će biti objavljeni u rubrici "Vaša reč", i da sugestijama doprinesu kvalitetu odlučivanja Gradske uprave.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 8 sati 31 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 4 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 9 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara