Narodna stranka (logo)
Narodna stranka (logo)
02.03.2021, 11:52

Optužnica za "Nevidljivu decu” dokaz o korumpiranosti vlasti SNS

č: | fb:

Podizanje optužnice protiv sedam osoba angažovanih u projektu "Nevidljiva deca" za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu službenog položaja u pokušaju, dokaz je o korumpiranosti vlasti SNS-a u poslednjih devet godina, a naročito od 2016. do 2020. godine, navodi u saopštenju Narodna stranka. 

 

"Ovo je najmorbidniji primer u odnosu na sveopštu pljačku od izvođenja infrastrukturnih radova, do opredeljivanja sredstava medijima, nevladinim organizacijama i gotovo po svim drugim osnovama. Razlog za to je ‘nekažnjivost’ svega što izabrani predstavnici naroda rade, potpuna neodgovornost i uzurpacija svih institucija od strane ‘družine’ na vlasti. Danas smo svedoci, sa kakvim je sve kriminalnim organizacijama vlast u Srbiji bila u vezi", navodi Narodna stranka.

 

Narodna stranka naglašava da je posebnost ovog slučaja zloupotreba sredstava koja su namenjena deci sa posebnim potrebama. "Reč je o donaciji Evropske unije. Verovatno je donator preko nadležne komisije EU tražio da se pokrene istraga i ispita raspolaganje tim sredstvima. Kako će Evropska unija reagovati i šta će biti sa budućim projektima koje finansira Evropska unija, to ćemo tek videti".

 

U saopštenju Narodna stranka navodi još i to da je Srpska napredna stranka izborom novog htela da prikrije sve brljotine prethodnog rukovodstva.

 

"Gradonačelnik u ovom trenutku ne sme ostati nem, on se mora oglasiti povodom ovog slučaja, a pred funkcionerima Srpske napredne stranke je optužnica i sud, koji će se povodom slučaja izjasniti i doneti presudu. Oni se svakako ne mogu više baviti funkcijama od javnog značaja, ne mogu biti odbornici i predstavnici građana u Skupštini grada. To se u svakoj ‘normalnj’ zemlji podrazumeva. Videćemo da li se i Srbija svrstava u red takvih zemalja", piše u saopštenju Narodne stranke koje potpisuje predsednik Gradskog odbora Miloš Milivojević.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 33 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 23 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.