Knjiga Valjevo pamti (foto: DjordjeDjokovic)
Knjiga Valjevo pamti (foto: DjordjeDjokovic)
16.03.2021, 08:02

I Ruski knezovi su bili skromniji

č: | fb:

Iz budžeta grada Valjeva je za novogodišnju gozbu, poklone i čestitke za 2020. godinu potrošeno blizu dva miliona dinara. Od tog iznosa najviše novca je potrošeno za novogodišnje poklone, preko 1,3 milona dinara, za novogodišnje koktele, ručkove i večere organizovane 27, 28. i 30. decembra potrošeno je oko 340.000 dinara, dok je za novogodišnje čestitke i najave dočeka Nove godine u medijima potrošeno 305.000 dinara.

 

Tadašnji gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je za "prigodne novogodišnje poklone" partnerima i saradnicima potrošio 811.000 dinara, kupljeni su u SZR "Garfild", Valjevo. Najviše novca je potrošeno za "grb grada u poklon kutiji", 50 komada je koštalo 400.000 dinara; ženski set – kožni novčanik i svilena ešarpa, 10 komada plaćen je 74.400, dok je muški set – kožni novčanik i kravata, 10 komada koštao 67.200 dinara.

 

Za odbornike i saradike Skupštine grada nabavljena je reprezentacija – olovke, upaljači, kalendari..., plaćeni 116.000 dinara. Tu je još nekoliko sitnijih poklona poput rakije za koju je izdvojeno oko 23.000 dinara.

Knjiga Valjevo pamti

Knjiga Valjevo pamti (Foto: Đorđe Đoković)

 

Među novogodišnjim poklonima našla se i knjiga "Valjevo pamti", autora Jovana Stojića, kupljeno je 500 knjiga za 308.000 dinara. I gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i predsdnik Skupštine grada Milorad Ilić su kupili po 250 primeraka ove knjige, koju je štampala "Topalović" štamparija iz Valjeva. 

 

Novogodišnji kokteli, ručkovi, večere

 

Iz budžeta Valjeva je za novogodišnje gozbe plaćeno oko 340.000 dinara, a organizovane su 27, 28. i 30. decembra. Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić se opredelio da novogodišnji koktel, za odbornike i zaposlene u Skupštini grada, koji je plaćen 180.000 dinara, organizuje 30. decembra u restiranu "Secret" na Pećini, dok se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odlučio za restoran "Kod Laze", gde je 27. decembra organizovao, kako je naznačeno u nalogu za plaćanje računa, novogodišnji koktel za saradnike i zaposlene u Gradskoj upravi, a koštao je 70.000 dinara.

 

Za oganizatore novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je 28. decembra "Kod Laze" organizovao zakusku koja je koštala blizu 60.000 dinara. Istog dana, 28. decembra na istom mestu "Kod Laze", organizovan je, kako je navedeno u nalogu za plaćanje, "poslovni ručak predstavnika Valjeva sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, a po nalogu gradonačelnka Slobodana Gvozdenovića". Taj poslovni ručak je koštao 23.240 dinara, ali je zanimljivo to što je poslovni ručak predstavnika Valjeva i Nacionalne službe za zapošljavanje organizovan u kasnim večernjim časovima, na računu je naznačeno vreme - dva minuta posle ponoći?!

 

Čestitke i najava dočeka Nove godine

 

Za novogodišnje čestitke i najave dočka Nove 2020. godine iz budžeta Valjeva je potrošeno 304.600 dinara. "Vujić" televiziji je za najave dočeka Nove godine i Srpske nove godine plaćeno 99.600 dinara. Kompaniji "Info 24 media" plaćeno je 80.000 dinara za emitovanje novogodišnjih čestitki u programu Radio Valjeva, Radio Pingvina i na portalu Kolubarski.info.

 

Na račune SOS kanal i Agencije Media Advertising uplaćeno je ukupno 100.000 dinara za novogodišnje čestitku. Direktor SOS kanala je Aleksandar Milutinović, koji je i vlasnik Agencije za komunikacije i odnose sa javnošću Media Advertising. Na računima za plaćanje, po 50.000 dinara za novogodišnju čestitku, nije naznačeno gde, kada i koliko puta je emitovana ili objavljena novogodišnja čestitka.

 

Iz budžeta Valjeva je plaćena i novogodišnja čestitka za 2020. godinu objavljena na portalu Patakonline. Kako je naznačeno u računu za mesec dana objave čestitke plaćeno je 25.000 dinara.

 

Član Gradskog veća Miroljub Ivanović autor knjige "Trudnoća i beba"

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je knjigu "Trudnoća i beba" kupio novcem iz budžeta Valjeva u novembru 2019. godine te se nije našla na spisku novogodišnjih poklona koji su nabavljeni u decembru.

 

Ali, ova knjiga je zanimljiva zbog toga što su autori knjige "Trudnoća i beba" otac i sin Miroljub i Uglješa Ivanović. Na računu za plaćanje navedeno je da je 20 komada knjiga plaćeno 17.600 dinara, ali nije navedeno za koga ili zbog čega je kupljena.

 

Inače, Miroljub Ivanović, koji je zajedno sa sinom autor knjige "Trudnoća i beba", je u vreme kada je Gvozdenović kupio njihovo delo bio član Gradskog veća.

Knjga trudnoća i beba

Knjga trudnoća i beba (Foto: screenshot)

Da li je novogodišnji koktel Kod Laze, plaćen novcem iz budžeta, organizovan za SNS?

 

Kolubareske.rs su 12. februara 2020. godine Gradskoj upravi Valjevo podnele Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kome su tražile račune za usluge reprezentacije, i to za period od 1.11.2019. do 31.01.2020. godine, zatim račune za novogodišnje i božićne čestitke za 2020. godinu, kao i račune za novogodišnje poklone. Odgovor na Zahtev, dostavljen nam je tek 10. marta 2021. godine ili nakon više od godinu dana, a zakonski rok je 15 dana! Prema nezvaničnim informacijama, odgovor na ovaj, kao i na još tri zahteva, nije nam dostavljen jer to nije dozvolio tadašnji gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 

Inače, pitanje ili zahtev koliko novca iz budžeta Valjeva je potrošeno za hranu i piće u kafanama krajem 2019. i početkom 2020. godine, postavili smo u nameri da proverimo glasine da je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je tada bio i predsednik valjevskih naprednjaka, organizovao krajem decembra koktel "Kod Laze" za stranačke kolege, a na račun grada Valjeva. Tih dana, krajem decembra, funkcioneri i pojedini članovi SNS su na FB objavili fotografije sa "dobre stranačke novogodišnje žurke Kod Laze".

 

Među računima koji su nam dostavljeni iz Gradske uprave su tri računa za hranu i piće u restoranu "Kod Laze", a sva tri je potpisao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović

 

Prvi račun od 70.000 dinara je izdat 27. decembra 2019. u 14.46 časova, a na nalogu za plaćanje piše - "novogodišnji koktel za saradnike i zaposlene u Gradskoj upravi".

 

Drugi račun od 23.240 dinara je izdat 28. decembra 2019. dva minuta nakon ponoći, a na nalogu za plaćanje piše - "poslovni ručak predstavnika Valjeva sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, a po nalogu graonačelnka Slobodana Gvozdenovića".

 

Treći račun od 59.960 dinara je izdat 28. decembra  2019. u 10.59 časova, a na nalogu za plaćanje piše – "poslovni ručak organizacionog odbora i radnika angažovanih na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu, a po nalogu gradonačelnika". Inače, turnir u malom fudbalu je organizovan od 1. do 12. januara 2020. godine.

 

Sudeći prema ovim računima, gosti gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovia su za nešto više od 20 sati u restoranu "Kod Laze" potrošili 153.200 dinara novca građana Valjeva.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 11 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 48 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara