Radovi u Divcima (foto: DjordjeDjokovic)
Radovi u Divcima (foto: DjordjeDjokovic)
23.03.2021, 07:01

Predsednik Vučić obilazi radove na brzoj saobraćajnici

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obići radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac čija je izgradnja počela u junu 2020. godine.

 

Ozvaničavajući početak radova, Vučić je najavio da će brza saobraćajnica biti završena do kraja 2022. godine.

 

"U saobraćejnicu će biti uloženo oko 160 miliona evra. Od Beograda do Valjeva moćiće da se stigne za sat ili manje, što znači da će investitori želeti da dođu u Valjevo i da će se više ljudi zaposliti", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Nepričavi 17. juna prošle godine.

 

Dužina ove deonice, koja će Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki", je 18,3 kilometra, na trasi će se nalaziti 25 objekata, dva mosta ukupne dužine 2,5 kilometra i jedna petlja. Regulisaće se vodotoci duž trase – 4,3 kilometra korita reke Kolubare i četiri kilometra njenih pritoka.

 

Radove na brzoj saobraćajnici finansira Vlada Srbije, investitor je JP "Putevi Srbije", a radove izvodi kineska kompanija "Čajna Šandong", u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.