Aktivisti Lokalnog fronta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
Aktivisti Lokalnog fronta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2021, 13:58

Privedeni aktivisti Lokalnog fronta koji su hteli da pozdrave Vučića

č: | fb:

Policija je danas prepodne privela aktiviste Lokalnog fronta Va, koji su želeli da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je danas u Divcima obišao radove na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, poruče da nije dobrodošao.

 

Aktivista Lokalnog fronta Valjevo i odbornik u Skupštini grada Ljubomir Radović kaže da su želeli da predsedniku Srbije upute poruke koje se tiču valjevske fabrike "Krušik" i izvlačenja novca iz te fabrike, uz pitanje "da li u valjevski kraj treba ponosno da dolazi bar dok se svi ti problemi i otvorena pitanja ne reše". Prema njegovim rečima, aktivisti koji su stajali sa druge strane gradilišta na putu Divci-Mionica, imali su nameru da rašire transperent na kome je pisalo "Nisi dobrodošao", međutim u toj nameri ih je sprečila policija. Naglašava da nisu bili na putanji kuda je trebalo da prođu vozila, niti su bilo kome smetali.

 

"Desilo se ono što je u karakteru ove vlasti, a to je da je nedomakratska i da je autokratska. To se vidi konketno na ovom primeru, dvojica naših aktivista je privedeno, oni su odvedeni sa lica mesta. O njima još uvek nemamo nikakve informacije gde se trenutno nalaze i šta se sa njima dešava. Znamo samo da im je policija oduzela isprave, telefone, fotoaparat. Aktivisti Lokalnog fronta su mirno, slobodno u svojoj državi, bili na jednom mestu gde su kao slobodni ljudi želeli da sačekaju predsednika i da mu pošalju poruku preko transparenta o tome šta mislimo o njegovoj poseti našem kraju", rekao je Radović.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

On je dodao da će Lokalni front tražiti da se utvrdi odgovornost "ko je taj ko je sebi dao pravo da slobodne građena Srbije privodi na pravdi Boga".

 

Radović je podsetio da je Valjevo najzagađeniji grad u Srbiji, da četvrtinu svih zagađujućih materija u vazduh koji udišu Valjevci šalje upravo "Krušik", da se ništa ne radi po pitanju krušikove energane, a da istovremeno veliki novac iz te fabrike završava u privatnim firmama koje su bliske aktuelnoj vlasti.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Valjevo u policiju su privedeni oko 10 časova, a saopštenje o ovom događaju iz policije medijima je prosleđeno oko 14.30 časova.

 

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila Ž. T. (1980) i A. R. (1979) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

 

"Oni se sumnjiče da, uprkos naređenju policijskih službenika, nisu hteli da se sklone sa puta u Divcima, kojim je trebala da prođe štićena ličnost. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu", saopštila je policija.

Aleksandar Vučić obilazi radove

Aleksandar Vučić obilazi radove (Foto: DjordjeDjokovic)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska radova u Divcima na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, istakao kako je saobraćajnica, koja će Valjevo spojiti sa auto-putem "Miloš Veliki", od velikog značaja za ceo ovaj kraj, i preneo utiske kako je bio "srećan kada je video meštane iz dve kuće koji su sa zastavama izašli da ga pozdrave kada je prolazio pored njihovih kuća!".

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara