Registracija Prijava preko FB
Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
06.04.2021, 09:30

Nebojša Petronić na čelu Gradske uprave još tri meseca

č: | fb:

Vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojši Petroniću, diplomiranom pravniku iz Vladimiraca, produžen je status za još tri meseca.

 

U Rešenju, koje je usvojilo Gradsko veće na jučerašnjoj sednici, navodi se da je Nebojša Petronić za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave postavljen 5. januara 2021. godine na period najduže od tri meseca. "Imajući u vidu činjenicu da je istekao period od tri meseca odlučeno je da se imenovanom, u skladu za odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, status vršioca dužnosti produži najduže još tri meseca".

 

Početkom januara 2021. godine, kada je Nebojša Petronić postavljen za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave, pitali smo gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića koliko dugo će na čelu Gradske uprave biti vršilac dužnosti i kada će biti objavljen konkurs za načelnika? "Nebojša Petronić je postavljen na period od tri mseca, a za par meseci biće raspisan konkurs", rekao je Gojković.

 

Na ovu njegovu izjavu podsetili smo juče gradonačelnika Lazara Gojkovića uz pitanja zbog čega još uvek nije raspisan konkurs za načelnika Gradske uprave, nego je mandat vršioca dužnosti produžen za još tri meseca, i kada će biti raspisan konkurs?

 

Gradonačelnik nam nije odgovorio direktno nego je poručio da će nam odgovor "dostaviti Press služba". "Gradska uprava grada Valjeva će u zakonom propisanom roku, u narednom periodu od tri meseca, za koliko je produžen status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave grada Valjeva, preduzeti sve zakonom propisane radnje za izbor načelnika Gradske uprave grada Valjeva", navedeno je u odgovoru Press službe.

 

Gradonačelnik nije želeo da odgovori na pitanje zbog čega do sada nije raspisan konkurs za načelnika Gradske uprave Valjeva, nego je odlučeno da mandat Nebojši Petroniću bude produžen za još tri meseca?

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, još ranije je dogovoreno sa Nebojšom Petronićem da konkuriše i da će, svakako, pobediti na konkursu. Međutim, kako navodi naš sagovornik iz Gradske uprave, konkurs nije raspisan zbog toga što se "Petronić premišlja da li da ostane ili ne na mestu načelnika".

 

"Problem je u tome što Petronić za sada nije zadovoljan saradnjom sa službenicima Gradske uprave i pojedinim rukovodiocima odeljenja, navodno mnogi ga miniraju, te mu je mnogo teško da obavlja funkciju načelnika", kaže naš sagovorik. Dodaje da je Petronić od gradskog rukovodstva zatražio još tri meseca da vidi da li će se "stvari promeniti", ako sve ostane kao prethodna tri meseca onda "pakuje kofere i vraća se u Vladimirce".

 

Podsećamo, načelnica Gradske uprave Valjeva Jelica Panjković-Tešić, diplomirana pravnica, 23. decembra prošle godine podnela je ostavku na tu funkciju iz, kako je navela, ličnih razloga. 

 

Tada je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković za Kolubarske.rs rekao da će novi načelnik biti izabran na konkursu koji će raspisati Gradska uprava, a do tada će ovu funkciju obavljati zamenik načelnika Gradske uprave Dragana Đenić, koja je takođe izabrana na konkursu na period od pet godina.

 

Međutim, samo sedam dana nakon što je ostvaku podnela načelnica Gradske uprave, zamenica načelnice Dragan Đenić je iznenada odlučila da ode u penziju.

 

Ubrzo je za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo postavljen Nebojša Petronić, diplomirani pravnik iz Vladimiraca. "Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva", obrazložio je odluku gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković o čemu su pre tri meseca pisale Kolubarske.rs.  

Aktuelno

Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mala matura Pre 14 sati 26 minuta

Završni ispit za osnovce

Završni ispit za učenike osmog razreda, polaganje male mature, je 23, 24. i 25. juna, a od osvojenih bodova i uspeha u osnovnoj školi zavisiće upis u željenu srednju školu.   Ove godine...  · 1 komentar

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično saznajemo Pre 1 dan 5 sati

Smenjen direktor Krušika

Nadzorni odbor valjevskog Krušika smenio je danas generalnog direktora te kompanije Vladana Lukića, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Takođe nezvanično saznajemo da je na mesto vršioca dužnosti...  · 21 komentara

Udžbenici za prvake (foto: www.mionica.rs)
Po peti put za redom Pre 11 sati 13 minuta

Besplatni udžbenici za mioničke prvake

Opština Mionica je, po peti put za redom, prvacima u svih 36 naselja obezbedila besplatne udžbenike. Iz opštinske kase biće izdvojeno 980 hiljada dinara. "Besplatnim podelom udžbenika za prvake...