Konferencija za novinare NS (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare NS (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2021, 09:13

Ispod brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac prolazi cevovod?

č: | fb:

"Da li je tačna informacija da ispod jednog dela brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, koja je u izgradnji, prolazi cevovod od brane Stubo-Rovni do Lajkovca i Lazarevca? Ukoliko je to tačno, da li će radovi biti nastavljeni, da li je to bezbedno, ako nije, ko će biti odgovoran", pita predsednik GrO Narodne stranke Miloš Milivojević.

 

On je valjevskoj vlasti poručio da "prestane da monolži i da priča sa mikrofonima i imaginarnim sagovornicima", jer je vreme da počne da razovara sa njima i drugim opozicionim partijama u gradu!

 

"Valjevska lađa, koja je nasukana već osam meseci, je među najslabijim karikama ove naprednjačke flote. Formalno imaju kapetana, ali lađom upravljaju oficiri dovedeni iz drugih mesta. Osam meseci, od dolaska nove vlasti, u našem gradu ni kamen nije pomeren", rečeno je na konferenciji za novinare Narodne stranke (NS).

Miloš Milivojević

Miloš Milivojević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik valjevskog odbora Narodne stranke je naveo nekoliko pogrešnih odluka i poteza gradske vlasti i javnih funkcionera, a za to neće snositi nikakvu odgovornost jer, kako je rekao, za njih ne postoje moralna načela.

 

"Građane Valjeva izmeštanje dalekovoda, koji je na trasi saobraćajnice u privrednoj zoni, koštaće oko 11 miliona dinara, i za taj pogrešan projekat niko neće odgovarati. Razlog za to što su odgovornost, moralna načela i savest odavno na dnu lestvice vrednosti je to što se poslednjih godina promovišu spremnost na muljanje, zastrašivanje, ucenjivanje, podmićivanje, čak i premlaćivanje. I to su vrednosti koje vam garantuju dobar rejting u Srpskoj naprednoj stranci koja takvima obezbeđuje status, položaj i dobre pozicije. Da su moralna načela vodilja za one koji su na vlasti i koji obavljaju javnu funkciju, onda bi ljudi koji su radili na projektu Nevidljiva deca, a protiv kojih je podneta krivična prijava, bar podneli ostavku. Ne govorim o njihovoj krivici, to će sud oceniti, ali govorim o moralnim načelima. Ako nisu hteli da podnesu ostavku, mogli su da zamrznu funkciju do okončanja sudskog postupka. Da su moralna načela vodilja za gradsko rukovodstvo onda bi bio raspisan konkurs za načelnika Gradske uprave, a ne da se vršiocu dužnosti načelnika produžava status još četiri meseca. Nije protiv zakona, ali nije ni moralno", smatra predsednik GrO NS.

 

Jedna od pogrešnih odluka valjevske vlast je i kupovina još jedne parcele u privrednoj zoni. "Prema našim nezvaničnim informacijama, plaćena je 23 posto više nego dosada otkupljeno zemljište za privrednu zonu koje je takođe bilo preplaćeno. Da li će ta odluka uticati na poreska zaduženja građana koji u tom delu grada imaju parcele", upitao je nadležne Milivojević.

 

Prema njegovim rečima o tome da na ovoj valjevskoj lađi ne funkcioniše sve kako treba govori i nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u Divcima obišao radove na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac.

 

"Tom posetom Aleksandar Vučić je preneo dve poruke: jedna je za javnost, a to je da dolazi neki nemački investitor, a druga je upućena valjevskom rukovodstvu, koja otprilike glasi – šta radite bre, jer moram sve ja da uradim?", naveo je  predsednik GrO NS Miloš Milivojević.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 53 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 50 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara