Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
21.04.2021, 06:56

Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

č: | fb:

Na 12. Međunarodnom takmičenja gitare "VART", koje  je ove godine okupilo 41 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije, učenici valjevske muzičke škole su bili najuspešniji po broju osvojenih prvih nagrada. Za najboljeg među pedagozima, izabran je profesor Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 

Ovogodišnje takmičenje gitare, čiji je domaćin bila valjevska MŠ "Živorad Grbić", održano je online zbog epidemiološke situacije u zemlji.

 

Žiri koji su ove godine činili Boško Radojković, idejni tvorac i direktor jednog od najvećih muzičkih evropskih festivala "Gitar Art", Milkica Ponjavić, profesor MŠ "Dr Vojislav Vučković" iz Beograda, i Damjan Stanišić, profesor MŠ "Vojin Komadina" iz Zvornika, ocenjivao je snimke nastupa takmičara uzrasta od 9 do 19 godina, i bez ikakve sumnje, u vrlo jakoj konkurenciji, učenici valjevske muzičke škole su rangirani kao ubedljivo najuspešniji, po broju osvojneh bodova 11 učenika ostvarilo je 11 prvih nagrada.

 

U klasi Luke Jezdića sa dobijenih preko 90 bodova nagrađeni su: Kalina Jovanović, Luka Matijašević, Naum Maksimović, Jelena Dragićević, Dušan Žunjić i Anđelka Dragić.

 

U klasi Dragan Nikolić sa dobijenih preko 95 bodova nagrađeni su: Anđela Mišić i Milica Lukić, dok su u klasi Miloša Popovića, nagrade osvojili sa preko 90 bodova, Minja Štulić, Natalija Vuković i Uglješa Teodorović.

Kalina Jovanović

Kalina Jovanović (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Apsolutni pobednici takmičenja za osnovnu i srednju školu su takođe dve učenice MŠ "Živorad Grbić". Za nivo osnovne škole, ovo priznanje je dobila učenica prvog razreda Kalina Jovanović u klasi profesora Luke Jezdića, a na nivou srednje škole, za Laureata je proglašena Anđela Mišić, učenica drugog razreda u klasi profesora Dragana Nikolića.

Anđela Mišić

Anđela Mišić (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Ove godine žiri takmičenja je izabrao i najboljeg pedagoga takmičenja i na taj način dao doprinos afirmaciji najkvalitetnijih među nastavnicima, a naročito promociji ljudi koji, i u vremenu koje umetnost ne prepoznaje kao prioritet, put obrazovanja i kulture vide kao jedini smislen put svakog deteta. 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 41 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 5 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar