Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
21.04.2021, 06:56

Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

č: | fb:

Na 12. Međunarodnom takmičenja gitare "VART", koje  je ove godine okupilo 41 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije, učenici valjevske muzičke škole su bili najuspešniji po broju osvojenih prvih nagrada. Za najboljeg među pedagozima, izabran je profesor Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 

Ovogodišnje takmičenje gitare, čiji je domaćin bila valjevska MŠ "Živorad Grbić", održano je online zbog epidemiološke situacije u zemlji.

 

Žiri koji su ove godine činili Boško Radojković, idejni tvorac i direktor jednog od najvećih muzičkih evropskih festivala "Gitar Art", Milkica Ponjavić, profesor MŠ "Dr Vojislav Vučković" iz Beograda, i Damjan Stanišić, profesor MŠ "Vojin Komadina" iz Zvornika, ocenjivao je snimke nastupa takmičara uzrasta od 9 do 19 godina, i bez ikakve sumnje, u vrlo jakoj konkurenciji, učenici valjevske muzičke škole su rangirani kao ubedljivo najuspešniji, po broju osvojneh bodova 11 učenika ostvarilo je 11 prvih nagrada.

 

U klasi Luke Jezdića sa dobijenih preko 90 bodova nagrađeni su: Kalina Jovanović, Luka Matijašević, Naum Maksimović, Jelena Dragićević, Dušan Žunjić i Anđelka Dragić.

 

U klasi Dragan Nikolić sa dobijenih preko 95 bodova nagrađeni su: Anđela Mišić i Milica Lukić, dok su u klasi Miloša Popovića, nagrade osvojili sa preko 90 bodova, Minja Štulić, Natalija Vuković i Uglješa Teodorović.

Kalina Jovanović

Kalina Jovanović (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Apsolutni pobednici takmičenja za osnovnu i srednju školu su takođe dve učenice MŠ "Živorad Grbić". Za nivo osnovne škole, ovo priznanje je dobila učenica prvog razreda Kalina Jovanović u klasi profesora Luke Jezdića, a na nivou srednje škole, za Laureata je proglašena Anđela Mišić, učenica drugog razreda u klasi profesora Dragana Nikolića.

Anđela Mišić

Anđela Mišić (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Ove godine žiri takmičenja je izabrao i najboljeg pedagoga takmičenja i na taj način dao doprinos afirmaciji najkvalitetnijih među nastavnicima, a naročito promociji ljudi koji, i u vremenu koje umetnost ne prepoznaje kao prioritet, put obrazovanja i kulture vide kao jedini smislen put svakog deteta. 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 41 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara