Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
21.04.2021, 06:56

Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

č: | fb:

Na 12. Međunarodnom takmičenja gitare "VART", koje  je ove godine okupilo 41 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije, učenici valjevske muzičke škole su bili najuspešniji po broju osvojenih prvih nagrada. Za najboljeg među pedagozima, izabran je profesor Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 

Ovogodišnje takmičenje gitare, čiji je domaćin bila valjevska MŠ "Živorad Grbić", održano je online zbog epidemiološke situacije u zemlji.

 

Žiri koji su ove godine činili Boško Radojković, idejni tvorac i direktor jednog od najvećih muzičkih evropskih festivala "Gitar Art", Milkica Ponjavić, profesor MŠ "Dr Vojislav Vučković" iz Beograda, i Damjan Stanišić, profesor MŠ "Vojin Komadina" iz Zvornika, ocenjivao je snimke nastupa takmičara uzrasta od 9 do 19 godina, i bez ikakve sumnje, u vrlo jakoj konkurenciji, učenici valjevske muzičke škole su rangirani kao ubedljivo najuspešniji, po broju osvojneh bodova 11 učenika ostvarilo je 11 prvih nagrada.

 

U klasi Luke Jezdića sa dobijenih preko 90 bodova nagrađeni su: Kalina Jovanović, Luka Matijašević, Naum Maksimović, Jelena Dragićević, Dušan Žunjić i Anđelka Dragić.

 

U klasi Dragan Nikolić sa dobijenih preko 95 bodova nagrađeni su: Anđela Mišić i Milica Lukić, dok su u klasi Miloša Popovića, nagrade osvojili sa preko 90 bodova, Minja Štulić, Natalija Vuković i Uglješa Teodorović.

Kalina Jovanović

Kalina Jovanović (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Apsolutni pobednici takmičenja za osnovnu i srednju školu su takođe dve učenice MŠ "Živorad Grbić". Za nivo osnovne škole, ovo priznanje je dobila učenica prvog razreda Kalina Jovanović u klasi profesora Luke Jezdića, a na nivou srednje škole, za Laureata je proglašena Anđela Mišić, učenica drugog razreda u klasi profesora Dragana Nikolića.

Anđela Mišić

Anđela Mišić (Foto: MŠ Živorad Grbić)

 

Ove godine žiri takmičenja je izabrao i najboljeg pedagoga takmičenja i na taj način dao doprinos afirmaciji najkvalitetnijih među nastavnicima, a naročito promociji ljudi koji, i u vremenu koje umetnost ne prepoznaje kao prioritet, put obrazovanja i kulture vide kao jedini smislen put svakog deteta. 

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 16 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 21 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 17 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...