Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
06.05.2021, 07:15

Za dva-tri meseca "sređivanje cele raskrsnice"

č: | fb:

U Uzun Mirkovoj ulici, u blizini raskrsnica sa Ulicom vladike Nikolaja i Dr Pantića, pre skoro tri meseca je pukla vodovodna cev.

 

Kvar je saniran ali oštećenje na kolovozu, nastalo nakon radova ekipe Vodovoda, još uvek nije "zakrpljeno" što pravi velike probleme vozačima i kako tvrde "to mesto je dosta nebezbedno". Pored oštećenja na kolovozu oštećen je i deo trotoara. 

Rupa u Uzun Mirkovoj ulici

Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Čitalac Kolubarskih.rs opisuje da je nedavno ispod točkova jednog automobila "prštalo kamenje na sve strane". Dodatni problem je to što ne postoji nikakav znak upozorenja da je kolovoz oštećen, pa zamalo nije došlo do sudara kada se jedan vozač "zaleteo" i naglo zakočio, a iza njega je bilo drugo vozilo.

 

- Nejasno je zbog čega rupa koja je iskopana još pre tri meseca pa samo "zatrpana kamenjem" stoji tako dugo na tako kritičnom mestu, kod semafora Uzun Mirkove i Ulice vladike Nikolaja? Još više čudi to što preko nje prelaze, i to nekoliko puta dnevno, automobili komunalne i saobraćajne policije, a oni ne reaguju, a u pitanju je bezbednost. To bi bilo isto kada bi doktor prošao pored mesta saobraćajnog udesa bez zaustavljanja da pruži pomoć jer je "krenuo na drugo mesto" – kaže vozač i čitalac Kolubarskih.rs, koji nas je pitao da li možemo da saznamo koliko će još da "stoji ova rupa na kolovozu"?  Dodaje da je on pokušao da sazna kada će biti asfaltirana, ali bezuspešno, dok mu je u nadležnoj gradskoj inspekciji, kojoj je prijavio slučaj, sugerisano da podnese pisanu prijavu.

Rupa u Uzun Mirkovoj ulici

Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor JKP Vodovod Ivan Filipović kaže da radovi u tom delu vodovodne mreže još uvek nisu završeni, u planu je da sledeće nedelje bude zamenjen jedan zatvarač, i tek nakon toga će rupa na kolovozu biti asfaltirana. Objašnjava da su radnici, prilikom intervencije u februru kada je u Uzun Mirkovoj ulici pukla vodovodna cev, videli da je neophodno zameniti "zatvarač, koji je star preko 75 godina".

 

- Kada završimo te radove, oštećenje na kolovozu ćemo asfaltirati, ali to neće biti dovoljno s obzirom na to da se na tom mestu asfalt podigao, te je neophodna ozbiljnija intervencija. U Gradskoj upravi nam je rečeno da je u planu da se ta raskrsnica ulica Uzun Mirkove i vladike Nikolaja sanira, što podrazumeva i presvlačenje novim asfaltom. Međutim ti radovi neće početi pre jula-avgusta, potrebno je vreme da prođe rebalans budžeta, da se raspiše javna nabavka, izabere izvođač radova – kaže direktor JKP Vodovod Ivan Filipović.

 

 

Aktuelno

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 23 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 32 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...