Konferencija za novinare NS (foto: DjDjokovic)
Konferencija za novinare NS (foto: DjDjokovic)
19.05.2021, 10:40

Da li je član Gradskog veća Blagojević u sukobu interesa?

č: | fb:

Prateći aktivnosti u vezi Divčibara, naročito kupovinu zemljišta i gradnju apartmana na toj planini, Narodna stranka u Valjevu sumnja da su pojedini iz vrha gradske vlasti u sukobu interesa, kao i da se "nešto ozbiljno krije iza dovođenja Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva".

 

Predsednik GrO Narodne stranke (NS) Miloš Milivojević je podsetio da su vrlo brzo nakon imenovanja Jasne Mićić, izrazili sumnju u dobre namere gradske vlasti, a danas im se čini da su te sumnje bile opravdane.

 

On je upitao da li je uloga gospođe Mićić ta da podeli kolač po principu vuk sit, a ovce na broju? "Zanimljivo je pitanje kakvu ulogu u svemu tome ima član Gradskog veća Vladimir Blagojević? Da li je tačno da on namerava da gradi devet lamela-apartmana na Divčibarama, da li je tačno da je on odnedavno vlasnik dva hektara građevinskog zemljišta na Divčibarama? Da li je zbog toga u sukobu interesa i da li je konsultovana Agencija za borbu protiv korupcije", upitao je Miloš Milivojević. Dodao je da će se tim pitanjima u narednom periodu baviti Narodna stranka.

Miloš Milivojević

Miloš Milivojević (Foto: Đorđe Đoković)

Milivojević je na konferenciji za novinare podsetio i na to da je Narodna stranka u Valjevu pre mesec dana ukazala na probleme koji mogu nastati zbog nepoštovanja zakonskih propisa i preskočenih procedura u vezi izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac.

 

"Ukazali smo na nerešene imovinsko-pravne odnose, na to da ne postoji građevinska dozvola... I tada smo predložili da se radovi privremeno obustave, da se sve vrati u zakonske okvire, da se ispoštuje procedura, i da se nakon toga radovi nastave. Naravno da našu sugestiju nije prihvatila gradska vlast, a sada se pokazalo da smo bili u pravu. Sve ovo što se sada dešava, blokada radova, krivična prijava..., uticaće na to da radovi budu odloženi na duže vreme", naveo je Milivojević.

 

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke je rekao da je prva asocijacija na društvo u kome živimo film Emira Kusturice "Podzemlje".

 

"Mi zaista živimo taj film, jer živimo dve paralelne stvarnosti. Jedna je problematična, preplavljena korupijom, kriminalom, aferama, stranačkim zapošljavanjem, medijskim linčom neistomišljenika..., a druga je virtuelna koja se preko režimskih medija vešto stvara, bilistava puna podviga i uspeha, da smo najbolji i najuspešniji ne samo u Regionu nego i u Evropi", rekao je Milivojević. Dodao je da smo, zavisno od toga ko je više u kojoj od te dve stvarnosti, duboko podeljeno društvo, podeljeno kao nikada do sada!

 

   

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 18 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara