Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2021, 16:09

Podneta optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017. godine

č: | fb:

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena, saznaje N1.

 

N1 prenosi da je optužnica podneta i protiv JP "Putevi Srbije".

 

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

 

Kako se navodi u optužnici, vozač "mercedesa" se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake.

 

Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.

Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11

Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (Foto: Kolubarske.rs)

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i "Putava Srbije" prikupljeni dokazi koji "potkrepljuju opravdanu sumnju" da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

 

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti ostvarili korist za JP "Putevi Srbije" u iznosu od skoro devet miliona dinara, prenosi N1. 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 55 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 32 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara