Registracija Prijava preko FB
Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2021, 06:52

Protest valjevskih advokata

č: | fb:

Protest protiv izmena i dopuna Zakona o parničnom potupku u orgnizaciji Odbora advokata Valjeva biće održan danas u 14 časova na platou kod spomenika proti Mateji Nenadoviću. Valjevski advokati pozvali su građane da im se pridruže jer protest advokata nije samo odbrana njihovih nego i intresa građana.

 

Kako je ranije saopšteno na konferenciji za novinare, Odbor advokata Valjeva ne prihvata sporazum o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, koji su 4. juna potpisali Ministarstvo pravde i Advokatska komra Srbije (AKS). Traže da se sporni nacrt u celosti povuče iz procedure jer se pojedinim odredbama krše osnovna načela parničnog postupka i ugrožavaju interesi građana.

 

Valjevski advokati smatraju da je odluka UO AK Srbije da se pregovara sa Ministarstvom pravde pogrešna jer se "nikakvim sporazumom ovakav nacrt ne može promeniti", te je, smatraju, protest jedan od načina da se zaustavi usvajanje izmena Zakona o parničnom postupku.

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, Upravni odbor Advokatske komore Šabac, kojoj pripadaju i valjevski advokati, na juče održanoj sednici nije prihvatio zahtev Odbora advokata Valjeva da Upravni odbor AK Šabac donese odluku o obustavi rada na tertoriji cele šabačke komore, kojoj pripadaju Valjevo, Loznica i Šabac.

 

Odbor advokata Valjeva, nezadovoljan načinom glasanja člana Upravnog odbora Advokatske komore Srbije iz Valjeva, advokata Slavice Obradović, podneo je i inicijativu za njen opoziv u UO AK Srbije.

 

Kako nezvanično saznajemo, na istoj sednici Upravni odbor AK Šabac jednoglasno je odbacio tu inicijativu Odbora advokata Valjeva. Kako navodi naš izvor, UO AK Šabac je Slavicu Obradović u svemu podržao, i smatra da je pravilno postupila prilikom glasnaj u Upravnom odboru Advokatske komore Srbije.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 36 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara