Prijem za gimnazijalce (foto: www.valjevo.rs)
Prijem za gimnazijalce (foto: www.valjevo.rs)
23.06.2021, 07:06

Prijem za najuspešnije gimnazijalce

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković organizovao je prijem za najbolje učenike Valjevske gimnazije koji su osvojili 24 državna priznanja na brojnim takmičenjima organizovanim u specifičnim okolnostima zbog epidemije koronavirusom.

 

Najboljim gimnazijalcima Gojković je čestitao na uspehu i dobrom radu.

 

"Mi vas vidimo kao najveće bogatstvo ovog grada i upravo zbog vas želimo da se borimo i da od ovog grada stvorimo mnogo bolje mesto za život od onog kakvo je sada. Želimo da stvorimo uslove da vi sutra možete da ostanete sutra u ovom gradu, da živite i radite u njemu. Sve ovo što se trenutno dešava poput ove brze saobraćajnice koja se radi, neka bude put kojim ćete vi brzo otići iz Valjeva, ali se i još brže vratiti u njega", rekao je Gojković.

 

Direktor Valjevske gimnazije i profesor matematike, Predrag Jevtić, zahvalio se na podršci koju Grad pruža, ne samo Valjevskoj gimnaziji.

 

"Siguran sam da đaci to osećaju kada krenu na takmičenja, da im je sve obezbeđeno, od prevoza, hrane, smeštaja i nikada se ništa nije dovodilo u pitanje. Grad pomaže đake i više nego što može. Profesori su tu da podrže đake sa druge strane i jedno bez drugog nije moguće. Bitno je da Grad prepoznaje i vrednuje vaše rezultate, a vi treba da budete svesni da pored škole i roditelja postoje još neki ljudi koji brinu o vama, vašim rezultatima i vašoj budućnosti", pručio je đacima direktor Gimnazije.

 

Ove godine su najvišim republičkim nagradama ovenčani učenici iz svih predmeta, pored tradicionalno najuspešnijih-matematike, srpskog jezika i književnosti. Zastupljene su nagrade iz hemije, latinskog, nemačkog, francuskog, geografije, ali i iz takmičenja osnovaca talentovanih za matematiku, koji pohađaju Valjevsku gimnaziju. Iako nagrađeni učenici dolaze iz svih oblasti, na takmičenjima srpskog jezika osvojeno je najviše nagrada i to 11 od 24 državne nagrade.

 

Na Državnom takmičenju iz srpskog jezika učenice odeljenja trećeg razreda Teodora Marković osvojila je treće mesto i Jelena Milićević peto, sa mentorom, profesorkom dr Verom Vaš, koja je podsetila da su se đaci pripremali u znatno otežanim uslovima, ali da su svi dobili punu podršku profesora i direktora Valjevske gimnazije.

 

Na nedavno održanoj 52. Smotri recitatora Srbije “Pesniče naroda mog”, treću nagradu osvojila je Nikolina Ružičić, učenica trećeg razreda, koju je za takmičenje pripremala profesorka Vida Nikić. Na Državnom takmičenju iz književnosti bronzane medalje su osvojile učenice trećeg razreda, Jana Vidić, Aleksandra Mitrović i Dušica Ljubičić, pod mentorstvom profesorki, Vide Nikić i mr Milene Milisavljević.

 

Marija Bojanić, takođe učenica trećeg razreda, osvojila je prvu nagradu na 19. Literarnom konkursu "Vukovo zvono" u Loznici, za kratku priču "Crna ptica" u kategoriji srednjoškolaca. Njen profesor je Milan Popović.

 

Tradicionalno, na dan rođenja naše velike pesnikinje, 16. maja održano je finale 29. Poetskog konkursa “Desanka Maksimović” i pobednik ovogodišnjeg konkursa je Konstantin Filipović, učenik trećeg razreda Valjevske gimnazije, čiji je profesor dr Vera Vaš.

 

Treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture osvojila je učenica osmog razreda Valjevske gimnazije, Mina Simić, koju je za takmičenje pripremala profesorka Sandra Sofronić. Mina je učestvovala i na Smotri recitatora, a nadmetala se i u fizici, informatici i matematici.

 

Prijem za gimnazijalce

Prijem za gimnazijalce (Foto: www.valjevo.rs)

Učenice bilingvalnog odeljenja, Andrijana Ivanović i Milica Lukić, osvojile su drugo mesto iz nemačkog, odnosno u specijalnoj kategoriji iz francuskog jezika, koje su se za takmičenje pripremale sa profesorkom nemačkog Ivanom Veselinović i Biljanom Marinković, profesorkom francuskog.

 

Maturant Petar Jovanović, na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, održanoj na Geografskom fakultetu u Beogradu, osvojio je drugu nagradu. Njegov mentor, profesorka geografije, Bojana Kojić rekla je da je Petar na Državnom takmičenju iz geografije učestvovao tokom celokupnog školovanja u Valjevskoj gimnaziji i da je svake godine postizao zapažene rezultate.

 

Učenici specijalizovanog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije i ove godine su bili na visini zadatka. Mihailo Lekić, učenik prvog razreda, osvojio je drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike, čime se plasirao na Srpsku matematičku olimpijadu, pripremajući se sa profesorima Marijanom Stefanović i Veljkom Ćirovićem.

 

Lazar Lazarević, učenik prvog razreda specijalizovanog matematičkog odeljenja, ove godine se takmičio iz fizike, hemije, informatike i matematike i na Republičkom takmičenju iz fizike osvojio je treću nagradu, a na Republičkom iz hemije, sa profesorkom Slavicom Milić, osvojio je drugu nagradu.

 

Na Državnom takmičenju iz fizike, treću nagradu osvojila je i Sofija Nenadović, prvi razred, a pohvalu Janko Đurić četvrti razred, učenici profesora Marije Siriški i Ljubomira Džigurskog.

 

Na Državnom takmičenju za učenike srednjih škola održanom na Hemijskom fakultetu u Beogradu, pored Lazara, učestvovao je i maturant Nemanja Savić, koji se plasirao na 13. mesto, pod mentorstvom profesorke Marijane Mitrović.

 

Lazar Lazarević je proglašen za učenika generacije osnovne škole Valjevske gimnazije, a samo ove godine se sa četiri republička takmičenja vratio sa dve nagrade.

 

Đak generacije Valjevske gimnazije je Andrijana Ivanović koja je državni prvak iz latinskog jezika i koja je osvojila nagrade iz nemačkog i srpskog jezika.

 

"Bila sam učenik bilingvalnog odeljenja i to mi je dalo priliku da učestvujem ne samo na takmičenjima, već i da osvojim razne stipendije i da posetim brojne kampove i seminare. Zahvalna sam i Gradu i školi što su me podržavali do sada", rekla je Andrijana Ivanović.

Jevtić gradonačelniku uručio dres

Jevtić gradonačelniku uručio dres (Foto: www.valjevo.rs)

 

Direktor Valjevske gimnazije Predrag Jevtić je gradonačelniku uručio dres gimnazijalca Alekse Kovačevića, koji je državni reprezentativac ispod 19 godina, a sada i mladi plejmejker člana nemačke Bundeslige, Krailshajm Merlinsa.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara