Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
05.07.2021, 07:14

Na Divčibarama će biti izgrađen parking za autobuse i automobile

č: | fb:

Sudeći prema javnoj nabavci "Projektovanje BUS parkinga na Divčibarama", u ovom turističkom centru biće izgrađen parking za autobuse i automobile. Planirano je da to bude na parcelama koje su u vlasništvu Grada, a nalaze se prekoputa objekta Pošte ili u produžetku supermarketa.

 

Upravo je nedostatak uređenog parkirališta za automobile, ali i za autobuse, jedan od višedecenijskih problema na Divčibarama, koji je došao do izražaja povećanjem broja turista koji borave na ovoj valjevskoj planini.

 

U projektnom zadatku je navedeno da je reč o "projektu parternog uređenja autobuske stanice sa auto parkingom i parternog uređenja garaže kao prva faza projektovanja".

 

Na parceli (buduća autobuska stanica ), koja se nalazi sa leve strane Valjevske ulice iz pravca Valjeva blizu skretanja za dečje odmaralište "Stevan Filipović", projektovati BUS parking na površini od 30 posto i auto parking na površini od 70 posto. Planirati i projektovati privremene objekte mokri čvor kontejnerskog tipa kao i prostoriju kontejnerskog tipa za osoblje za naplatu parkinga. Na drugoj parceli (buduće garaže), prekoputa objekta Pošte, isprojektovati auto parking maksimalnog broja mesta za putničke automobile", navedeno je u projektnom zadatku.

Lokacija budućeg parkinga

Lokacija budućeg parkinga (Foto: Kolubarske.rs)

Procenjena vrednost javne nabavke "Projektovanje BUS parkinga na Divčibarama" je 833.333 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 14. jul. U Planu javnih nabavki planirano je projektovanje BUS parkinga, ali, za sada, nisu planirani i radovi na izgradnji parkinga u centru Divčibara te nije poznato koliko novca je potrebno, kao ni kada će radovi početi.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 3 sati 50 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 3 sati 51 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 44 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara