Narodna stranka (logo)
Narodna stranka (logo)
13.07.2021, 09:00

Prethodna vlast je za tri godine dovela više firmi u Valjevo nego SNS za devet godina

č: | fb:

Povodom saopštenja Srpske napredne stranke izdatog nakon održane sednice Okružnog odbora SNS i nakon obraćanja gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, Gradski odbor Narodne stranke Valjevo, kako je navedeno u saopštenju, "oseća potrebu" da javnosti iznese nekoliko činjenica.

 

Narodna stranka u Valjevu navodi da u vreme vlasti Srpske napredne stranke od 2012. godine do danas u Valjevo nije došla nijedna strana investicija.

 

"Prva strana investicija u Valjevu bila je italijanska firma 'Vali' koja je u naš grad došla 2001. godine. Posle pet godina, dakle 2006, ista firma se preselila u Beloševac, pri čemu su od tamošnjih meštana, svojim sredstvima, a ne novcem građana Valjeva, kupili zemljište za svoj pogon u kojem danas radi oko 1500 radnika. Firma 'Austroterm', koja je zemljište za svoj pogon takođe kupila sopstvenim novcem, a ne novcem građana Valjeva, u naš grad je došla 2003. godine. Sledeće 2004. godine je potpisan ugovor sa firmom 'Gorenje', koja danas zapošljava oko 1000 radnika. Iste te godine prikupljena je sva dokumentacija i urađen je idejni i građevinski projekat za Toplanu, aplicirano je kod evropske agencije za rekonstrukciju i dobijeno četiri miliona evra za ovaj projekat, koji je inače jedan od najvažnijih projekata za ovaj grad", samo su neke od značajnih investicija za Valjevo pre dolaska SNS na vlast.

 

Valjevski odbor Narodne stranke podseća da u pomenutim firmama danas radi oko 50 posto radno sposobnog stanovništva Valjeva i naglašava da je sve navedeno lako proverljivo i desilo se za vreme bivše vlasti.

 

Dalje se u saopštenju navodi da je Valjevski seljak pre doaska naprednjaka na vlast imao 14.000 dinara po hektaru pomoći od strane države i pravo na povraćaj akciza na naftu i veštačko đubrivo.

 

"A, posle toga, NIŠTA! Ništa, ništa i ništa gospodo draga! Devet godina NIŠTA, sem lopovluka, kupovine radnih mesta i diploma i brojnih afera poput 'Krušika' i projekta 'Nevidljiva deca'. A onda, gospodin Aleksandar Šapić na Okružnom odboru kaže kako im je pet godina trebalo da isprave greške prethodne vlasti! Čije, gospodine Šapiću? Vaše sopstvene, Gordane Čomić, Siniše Malog ili Gorana Vesića?", upitala je Narodna stranka Valjevo.

 

"I na kraju, gradonačelnik Valjeva, čovek koji se za čitavo vreme trajanja pandemije nije obratio građanima, nije sazvao nijednu konferenciju za medije ili izdao saopštenje, oseća potrebu da se obrati povodom posete opozicionih političara Valjevu. Svaka čast, gradonačelniče! Virite u tuđe dvorište, a u svom za godinu dana niste uradili NIŠTA! Ili Vam možda treba još pet godina, kako reče gospodin Šapić, da se konsolidujete? Izvinite gradonačelniče, ali mi, uz dužno poštovanje, nemamo vremena da to čekamo", navodi Narodna stranka

 

Smatra da je najčasnije, što u ovoj situaciji može da uradi gradonačlnik, da podnese ostavku!

 

"Vi, kao čovek iz košarke, niste uspeli za godinu dana da na urađen teren iznad Zdravljaka na Pećini postavite koševe! Niste još okrpili rupe po gradu, nastale prošle godine! Obećavate polet i razvoj dolaskom nemačke firme 'Bizerba', koja će po zvaničnim podacima sa sajta Ministarstva privrede u sledećoj godini zaposliti tri radnika, a u 2023. još 28 i tako do 2027, kada će imati 305 radnika!? Da li će to kompenzovati 1000 otpuštenih radnika samo u ovoj godini? A za to ste poklonili građevinsko zemljište i čitavu infrastrukturu, zadužili Valjevo i firmi 'Bizerba' ćemo dodatno platiti 15 hiljada evra po svakom radnom mestu! Pa mogli ste, pobogu, otvoriti trafiku ili kiosk brze vhrane i zaposliti tri radnika", navodi u saopštenju Narodna stranka.

 

Podseća da prethodna vlast nije zadužila grad, a pritom je dovela od 2001. do 2004. više firmi u Valjevo nego Srpska napredna stranka za devet godina!

 

Narodn stranka Valjevo navodi da uspeh Srpske napredne stranke može da se svede na sledeće: državu, odnsono sve građane su zadužili za 15 milijardi evra u poslednjih devet godina! To je 138 miliona evra mesečno ili 4,6 miliona evra dnevno! Za to vreme država je postala siromašnija, a oni bogatiji.

 

"Mi im zato obećavamo, da ćemo svu nezakonito stečenu imovinu oduzeti i novac vratiti u gradski budžet i da ćemo sve lopove, bez izuzetka i povlašćenih,  poslati u zatvor! Ići ćemo od firme do firme, od čoveka do čoveka, sve do poslednjeg bota Srpske napredne stranke! To vam obećavamo, Tako nam Boga, a mi držimo reč!", stoji u saopštenju za javnost Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 6 sati 35 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 9 sati 12 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara