Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
30.08.2021, 15:40

Sednica Skupštine grada opasna za širenje koronavirusa, a festvali, proslave, ispraćaji u vojsku…!?

č: | fb:

Na današnjoj sednici Skupštine grada, v. d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Branka Antić, koja je odbornik u lokalnom parlamentu, bila je zabrinuta zbog toga što odbonrici diskutuju više od jednog časa po jednoj tački dnevnog reda, smatrajući da sednica treba što pre da se završi jer je u Valjevu nepovoljna epidemiološka situacija.

 

Dok su odbornici raspravljali o Izveštaju o izvršenju budžeta Valjeva za prvih šest meseci, dr Antić je saopštila podatak da je više od polovine juče testiranih zaraženo koronavirusom. 

Branka Antić

Branka Antić (Foto: skrinšot)

 

Ona je za skupštinsku govornici izašla nakon što je nekoliko odbornika opozicije odborničke grupe SPS-JS i Udruženja građana Lokalni front Va, kritikovalo lokalnu vlast smatrajući da je njen učinak minimalan za prvih šest mesci, mnogo obećanja, a malo realizovanog, naročito kada je reč o kapitalnim projektima i infrastrukturnim radovima. 

 

"Ja ne mogu a da ne razmišljam kao doktor. Evo već jedan čas i dvadeset minuta mi raspravljamo o Izveštaju o izvršenju budžeta Valjeva za prvih šest meseci. Šta vi raspravljate, uopšte? Mi ćemo to usvojiti! Ne možemo raspravljati unedogled. Znači, molim vas, vi pričate o jednoj tački dnevnog reda sat i 20 minuta, a juče je u Domu zdravlja Valjevo od 91-og testiranog pacijenta njih 46 bilo pozitivno na koronavirus. O čemu vi pričate? Je l' hoćete da se svi mi razbolimo, pa da zarazimo naše porodice i tako dalje? 'Ajmo ovo brzo da završimo, neka predsednica ovu tačku dnevnog reda stavi na glasanje, da završimo bar sa prvom tačkom. Ljudi, hajde da budemo malo ozbiljni. Stvarno nema smisla", zaključila je dr Branka Antić.

 

Međutim odbornica Antić, kao doktor i član gradskog Kriznog štaba, nije govorila o tome koliko su za širenje zaraze opasne proslave, festivali i razni masovni skupovi koji su poslednjih dana organizovani u Valjevu i okolini. Antić smatra da je neozbiljno i da nema smisla to što 51 odbornik sedi u sali sa maskama, poštujući epidemiološke mere i učestvuje u radu lokalnog parlamenta, ali je izgleda veoma ozbiljno i ima smisla sedeti u ugostiteljskim objektima, pod šatrama..., i to na stotine gostiju bez maski uz nepoštovanje epidemioloških mera.

 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 13 sati 30 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 16 sati 50 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.