Registracija Prijava preko FB
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
13.09.2021, 07:30

Pred odbornicima drugi rebalans budžeta Valjeva

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas će se izjasniti o predlogu drugog rebalansa budžeta Valjeva za 2021. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 4,29 posto, ili za 152,8 miliona dinara, i iznose 3,796 milijardi dinara.

 

Drugim rebalansom se, pored ostalog, prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke povećavaju za 81 milion, prihodi od poreza na imovinu za 25 miliona, dok će transferi od drugih nivoa vlasti biti povećani za 14,7 miliona dinara...

 

Što se tiče rashoda, za sektor urbanizam i prostorno planiranje sredstva su povećana za oko 37 miliona, za finansiranje Apotekarske ustanove Valjevo sredstva su povećana za 29 miliona dinara, za zaštitu životne sredine biće više 14,86 miliona, za saobraćaj i saobraćajnu infrastrukturu sredstva su povećana za skoro devet miliona, dok ukupna uvećanja za društvene delatnosti iznose oko 37 miliona dinara. Za sektor opštih usluga lokalne samouprave rashodi su uvećani za oko 46,8 miliona dinara, a za tekuću budžetku rezervi biće potrošeno oko tri miliona dinara više u odnosu na prvi rebalans budžeta Valjeva za 2021. godinu.

 

Nakon druge izmene budžeta, uslediće i druga izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture. Opredeljeno je oko 886,3 miliona dinara. Za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića biće više 43 milona, dok je za izgradnju vododne mreže u Žabarima predviđeno dodatnih 20 miliona dinara.

 

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada je predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP Vidrak za 2021. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na drugu izmenu i dopunu programa JKP Vodovod za ovu godinu.

 

Biće razmatran predlog izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Valjeva – prva izmena, koja se odnosi na proširenje granica obuhvata GUP-a. Cilj izrade Izmena i dopuna je proširenje građevinskog područja u kome se planira privredna namena, kao i definisanje novih lokacija za izmeštanje planiranih infrastrukturnih objekata u svojini grada, a koji su neophodni za funkcionalnost planiranog područja. Takođe, redefiniše se kapacitet i značaj planirane saobraćajnice u istočnom delu obuhvata postojećeg GUP – a.

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 10 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...