Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2021, 06:45

KOVID pacijenti u Domu zdravlja, ostali pregledi odraslih u Novom naselju

č: | fb:

Zbog sve većeg broja pregleda (u utorak 719 odraslih, od čega 317 prvih pregleda), testiranja i analiza, Dom zdravlja Valjevo je primoran da od četvrtka 16. septembra proširi kapacitete za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata.

 

Osim u prizemlju, od sutra će se ovi pregledi obavljati i na odeljenju Medicine rada (drugi sprat - levi deo). Pacijente će pregledati šest lekara istovremeno, od ponedeljka sedam. Radno vreme je od 7 do 22 časa.

 

Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje i dalje će se obavljati u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu.

 

Ostali pregledi odraslih građana od sutra će se obavljati u ambulanti Novo naselje, uz radno vreme od 7 do 20 časova. U dve smene će raditi po četiri lekara Opšte medicine i Medicine rada. U novom naselju će funkcionisati i mini laboratorija.

 

Zdrava deca i trudnice će u narednom periodu za laboratorijske analize ići u Biohemijsku laboratoriju Opšte bolnice.

 

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

 

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade - iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.
Pregledi radnika i drugi specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk.

 

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Aktuelno

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara

SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
Na obeležavanje godišnjice "Oluje" 4.08.2022

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

Valjevski naprednjaci organizovano otputovali u Novi Sad na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja". Zbog odlaska u Novi Sad gradonačelnik Valjeva neće otvoriti...  · 19 komentara