Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2021, 07:17

Mićić je poveo suprugu na službeni put jer je "smeštaj bio za dve osobe"

č: | fb:

Zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić je u izveštaju o zvaničnoj poseti Trebinju, povodom slave tog hercegovačkog grada, pored ostalog, napisao da je na službeni put poveo i suprugu jer je "smeštaj bio predviđen za dve osobe i vozača". Taj izveštaj, koji je Mićić podneo gradonačelniku i predsednici Skupštine grada, dostavljen je, i to nakon nekoliko zahteva, Đorđu Pavloviću šefu odborničke grupe SPS-JS. Međutim, nije dostavljen i putni nalog, koji je Pavlović takođe tražio.

 

Pavlović je, na sednici Skupštine grada 30. avgusta, kroz odborničko pitanje zatražio materijal vezan za službeno putovanje zamenika predsednika Skupštine grada Viktora Mićića u Trebinje. Pavlović je tražio da mu se dostavi poziv grada Trebinja za gostovanje predstavnika Valjeva, putni nalog za Viktora Mićića i onoga ko je putovao sa njim, kao i izveštaj sa tog putovanja koji je podneo Mićić.  

 

S obzirom na to da ni nakon dve nedelje Pavlović nije dobio traženu dokumentaciju, odnsono odgovor na odbornčko pitanje, on je zahtev ponovio na sednici Skupštine grada 13. septembra. "Prošle su dve nedelje, sasvim dovoljno vremena da dobijemo odgovore na ova pitanja. Molim vas da u toku današnje sednice dobijemo taj materijal", zatražio je Pavlović.

  

Predsednica Skupštine grada Snežana Rakić je, odgovarajući na zahtev odbornika Pavlovića, rekla da je zamenik predsednika Skupštine grada blagovremeno dostavio izveštaja povodom odlaska na slavu grada Trebinja. "Taj izveštaj se nalazi kod nas sa svom pratećom dokumentacijom. Evo izveštaj je tu", pokazala je za skupštnskom govornicom Snežana Rakić, ali te papire nije dala šefu odborničke grupe SPS-JS.

  

Pavlović je zatražio da mu preda dokumentaciju i zveštaj koji pokazuje, ali je Snežana Rakić odbila. "Ja ću odlučiti kada ću vam dati izveštaj!", rekla je.

 

Na primedbu Pavlovića da to tako ne funkcioniše, Rakić je odgovorila da to baš tako funkcioniše. "Ja sam predsednica Skupštine i ja odlučujem kada ću vam izveštaj dostaviti!".

 

Nije pomoglo ni to što je Pavlović predsednicu Skupštine grada podsetio na član 171 stav 3. Poslovnika o radu Skupštine Valjeva, koji glasi da "na postavljeno pitanje na koje se odgovor dobija na narednoj sednici Skupštine, po pravilu se odgovara u pisanoj formi odborniku koji je pitanje postavio".

 

Traženi zveštaj dobili nakon pet dana

 

Odgovarajući na naše pitanje da li je odborničkoj grupi SPS-JS dostavljen izveštaj u vezi službenog puta Viktora Mićića u Trebinje na koji je vodio suprugu, o čemu su Kolubarske.rs pisale, šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović kaže da jeste u petak 17. septembra.

 

"Od tražene dokumentacije dostavljena nam je pozivnica, program proslave i izveštaj koji je Viktor Mićić podneo gradonačelniku i prdsednici Skupštine grada, ali nam nije dostavljen putni nalog", rekao je Pavlović.

 

U izveštaju, povodom odlaska na slavu grada Trbinja, Mićić je napisao, pored ostalog, da je putovao službenim vozilom "škoda fabia", da je prisustvovao prijemu kod gradonačelnika, da je slavski ručak bio upriličen u hotelu Leotar, te da je imao obezbeđen smeštaj dva dana o trošku grada Trebinja.

 

"Budući da je smeštaj predviđen za dve osobe i vozača, na put u Trebinje je išla i moja supruga Danica Mićić", napisao je u izveštaju sa službenog puta zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić.

  

Međutim, Mićić u svom izveštaju koji je dostavio i gradonačelniku Lazaru Gojkoviću koji ga je, kako je rekla Snežana Rakić, "poslao na službeni put u Trebinje", nije objasnio kako se u zvaničnoj delegaciji Valjeva u Trebinju našla i njegova supruga Danica Mićić osim objašnjenja da se iskoristi plaćeni "smeštaj za dve osobe".

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 45 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 54 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara