Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot N1)
Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot N1)
12.10.2021, 11:28

Aleksandar Vučić: Radnicima Krušika biće uplaćeni doprinosi

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, na konferenciji za novinare na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2021", koji se održava u Beogradu, poručio radnicima HK Krušik iz Valjeva da će "dobiti svoje uplaćene doprinose i zdravstveno osiguranje".

 

"Zbog višegodišnjeg uništavanja Krušika od strane različitih političara i njihovih medijskih poslenika zapali smo u veoma tešku situaciju, a podigli smo Krušik iz mrtvih koje nam je bivši režim i vlasnici tih tajkunskih medija ostavili. Bukvalno mrtvog. Podigli ga iz mrtvih, a onda su nam ga opet uništili svojom kampanjom. Dakle, želim da vam dam tu važnu informaciju, a siguran sam da će to na N1 biti propraćeno salvama aplauza i velikim pozdravima, dakle ljudi u Krušiku dobiće svoje uplaćene doprinose i zdravstveno, i moćiće da na najnormalniji način to da koriste", rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je zadovoljan sa onim što je danas video na 10. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" i izrazio uverenja da će "napraviti značajne ugovore".

 

"Kao što ste videli ja sam razgovarao sa dvojicom ministara odbrane i načelnikom Generalštaba u prethodna dva dana, uz sve predsednike, premijere, ministre spoljnih poslova, i mi nastavljamo tu saradnju. Potpisali smo i nekoliko memoranduma o razumevanju i više ugovora", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme koji je danas otvoren u Beogradu.

 

Podsećamo, krajem prošle nedelje predstavnici četiri sindikata HK Krušik su na konferenciji za novinare koju su održali ispred glavne kapije Krušika, saopštili da radnici fabrike od aprila ove godine nemaju overene zdravstvene knjižice, a samim tim ne mogu da se leče.

 

Rečeno je i da Krušik nije u mogućnosti da servisira svoje obaveze prema fondovima i dobavljačima zbog značajno smanjenog obima proizvodnje i teške materijalne situacije. "Prema našim saznanjima Fondu za zdravstveno osiguranje Krušik duguje oko 170 miliona dinara", saopštili su predstavnici sindikata.

 

Sindikalci su ponovo državnom vrhu uputili apel za pomoć jer, kako rekoše, bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam reši te probleme.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 16 sati 25 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara